Кой е единственият футболист, помолен от Лео Меси за размяна на фланелки?

14:09
Кой е единственият футболист, помолен от Лео Меси за размяна на фланелки?

180 минути те не допуснаха гол срещу най-атомното нападение в света. Докато футболният свят се възхищаваше от невероятното постижение на защитата на Ювентус, в последните минута на реванша срещу Барселона, лидерът на "черно-белия" отбранителен вал Леонардо Бонучи се доближи до Лионел Меси и го попита: "Лео, да си разменим фланелките след края на мача?"


Голяма част от отзивите, свързани с този ход на италианския национал, акцентираха върху гневната реакция на Джорджо Киелини, партньорът на Бонучи в центъра на защитата на Юве.


Скандалът се оказа напълно измислен. По думите на Бонучи:


"Не, не се случи нищо подобно. Просто това е начинът на Джорджо да ме надъхва по време на мач. Подобни сцени между нас се случват често. Така взаимно се зареждаме."


По-интересна бе реакцията на Меси. Аржентинецът бе запитан от репортерите дали някога се е случвало да иска да си размени фланелката с друг футболист.


Може отговорът на "Бълхата" да звучи високомерно за някои, но от друга страна, е напълно логичен:


"Не, не аз съм този, който пита за фланелки. Всъщност, веднъж помолих един футболист да си разменим тениските. Става въпрос за Зинедин Зидан", сподели Меси.


"Обикновено, предпочитам да разменям фланелки с мои сънародници от другия отбор. Но ако никой от тях не ме е питал, уважавам молбата на тези, които са поискали. В друг случай, просто не си разменям фланелката с никой", допълва аржентинецът.


Лео си припомни и интересен случай около дербитата с Реал Мадрид:


"Остава в съзнанието ми два епизода от мачовете с Реал. Преди години Гути поиска да си разменим фланелките и след двубоя на "Камп Ноу", и след този на "Бернабеу".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация