Локо Пловдив надви Дунав в Русе (видео)

20:12
Локо Пловдив надви Дунав в Русе (видео)

Представителният тим на Локомотив Пловдив извоюва важна победа като гост над Дунав с 2:3. Пред препълнените трибуни на стадиона в Русе, черно-белите стигнаха до успеха след два гола на Марчев и един на Мартин Камбуров, който бе 185-ти за капитана в родния елит. Това бе и първа победа за треньора Войн Войнов начело на тима.


Срещата започна по-добре за домакините, които откриха резултата в 5-та минута. Бирсент Карагарен от състава на Дунав стреля, Пиргов успя да избие удара му, но топката попадна в Бранимир Костадинов, който вкара за 1:0. В 17-та минута "черно-белите" изравниха резултата. Ванчо Траянов с дълъг пас намери Марчев, той успя да се справи с двама от защитниците на русенци и да вкара топката във вратата на Антонов за 1:1. Две минути по-късно Локомотив имаше шанс за нов гол. Стефан Йевтоски намери в наказателното поле на съперника Димо Бакалов, който успя да преодолее вратаря на Дунав, но завършващия удар мина встрани от целта. В 38-та минута Войн Войнов направи принудителна смяна. Димо Бакалов отстъпи мястото си на Парвиз Умарбаев.


В началото на второто полувреме Локомотив стигна до пълен обрат в мача.  Умарбаев пусна пас към Камбуров на границата на наказателното поле, който не сбърка и прати топката във вратата на Антонов за 1:2. Това бе 185-то попадение за капитана , с което той се изравнява с легендата Христо Бонев във вечната ранглиста на голмайсторите в родния елит. В 78-та минута Парвиз Умарбаев стреля опасно от дистанция, но шутът му бе избит. При последвалия ъглов удар Кирил Котев засече с глава, но право в ръцете на стража на Дунав. Последва нов удар на Умарбаев, но и той бе спасен. В 85-та Марчев вкара второто си попадение в мача за 1:3. Той реализира след асистенция на капитана Мартин Камбуров. В следващата атака Дунав върна един гол чрез Бранимир Костадинов за крайното 2:3.


След този мач Локомотив е на 6-то място в първата шестица с актив от 42 точки. В следващия кръг "черно-белите" са домакини на Лудогорец (Разград). Срещата е на 5 май (петък) от 20:00 на Лаута.

 

ДУНАВ - ЛОКО ПЛОВДИВ 2:3


1:0 Костадинов (6)
1:1 Марчев (17)
1:2 Камбуров (57)
1:3 Марчев (86)
2:3 Костадинов (87)


ДУНАВ: Станислав Антонов, Искандар Джалилов, Петър Патев, Олексей Ларин, Христофор Хубчев, Диян Димов, Самир Аясс, Бранимир Костадинов, Бирсент Карагарен (67- Юлиан Ненов), Васил Шопов (62- Ндуйе Мойеци), Мирослав Будинов


ЛОКО ПЛОВДИВ: Илко Пиргов, Пламен Крумов, Кирил Котев, Павел Виданов, Иван Горанов, Ванчо Траянов, Стефн Йевтоски (72- Димитър Везалов), Димо Бакалов (37- Парвизджон Умарбаев), Мартин Камбуров, Дани Кики (82- Дино Мартинович), Веселин Марчев

 

 


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация