Аталанта измъкна точка от Юве с гол в последната минута (видео)

21:06
Аталанта измъкна точка от Юве с гол в последната минута (видео)

Аталанта и Ювентус завършиха наравно 2:2 на стадион "Атлети адзури Д`Италия" в първи мач от 34-я кръг на Серия А.


Главен арбитър на двубоя бе Марко Гуида.

 

"Старата госпожа" започна агресивно двубоя, а домакините отвръщаха с бързи контри, но така и не успяваха да затруднят Буфон. Постепенно инициативата премина в домакините, а Ювентус прие играта в своето поле.

 

В 16-ата минута домакините изпълниха първия ъглов удар в мача, но не успяха да създадат нищо опасно. На два пъти нападатели на двата отбора бяха извеждани с дълги подавания пред вратите, но и в двата случая бяха вдигнати засади.

 

Двата тима продължиха с равностойната игра и да се дебнат за грешки, които да решат изхода на срещата. В 25-ата минута се стигна до първата сериозна опасност пред вратата на Аталанта. Топката беше свалена с глава в наказателното поле към Гонсало Игуаин, но аржентинският голмайстор не успя да нанесе силен удар и стражът Бериша улови топката.

 

В 28-ата минута Ювентус изпълни първия си ъглов удар, но топката беше изчистена далеч. Последва разиграване в полето на домакините и центриране към Хуан Куадрадо, но колумбиецът остана под топката.

 

Последва скандална ситуация пред вратата на Ювентус. Защитникът Джорджо Киелини падна, но играчите на Аталанта не проявиха феърплей и продължиха да играят, но Буфон спаси изстрела на Кристанте. За кратко инициативата беше отново в състава на Аталанта, но Ювентус отвърна със страхотна атака, подета от Дани Алвеш. Куадрадо намери Игуаин през вратата, аржетинецът успя да нанесе удар, но отново му липсваше сила.

 

Малко по-късно и Куадрадо се озова на удобна позиция, но не успя да нанесе точен удар, защото топката беше трудна.

 

В 43-ата минута опасността беше пред вратата на Ювентус, но нападателите на Аталанта не успяха да се възползват от ситуацията.  При аналогична ситуация в последната минута на първото полувреме обаче домакините откриха резултата. Гомес прати перфектно топката към далечната греда, където отблизо Конти я прати в мрежата.

 

Домакините притесниха сериозно отбраната на Юве в началото на втората част, като се настаниха трайно в половина на гостите. В 50-ата минута Ремо Фрюлер фаулира грубо Пауло Дибала. Аржентинецът изпълни фаула, като центрира дълбоко в наказателното поле, където в опита си да изчисти Леонардо Спинацола си отбеляза автогол.

 

Аталанта отговори с удар от дистанция на Гомес, но Буфон извади в ъглов удар. В 58-ата минута се стигна до най-скандалната ситуация в мача, като реферът първо отсъди дузпа за игра с ръка на Толой, а след това отмени решението си заради засада на Манджукич.

 

Ювентус заигра по-открито и притисна съперника, което можеше да се окаже нож с две остриета, заради многото свободни пространства отзад. В 66-ата минута Сами Кедира отправи силен удар в горния ъгъл, но Бериша прати топката в ъглов удар. Последва нова силна изява на стража на Аталанта, който спаси коварен удар отблизо.

 

В 72-ата минута обаче Бериша се пропука след пореден удар на Игуаин, като изпусна топката, но наблизо нямаше друг футболист на Ювентус, който да се възползва.


Седем минути преди края Юве стигна до пълен обрат. Миралем Пянич центрира, а Дани Алвеш се измъкна зад гърба на противниковата отбрана и с глава прати топката в долния десен ъгъл на Бериша.


Точно, когато гостите помислиха, че са спечелили трите точки, Аталанта стигна до точката. Фраулер се възползва от неразбирателство между Лихщайнер и Пянич, и преодоля Буфон, изравнявайки резултата. Така бе оформен и крайният резултат.

 

АТАЛАНТА - ЮВЕНТУС 2:2

 

1:0 Конти (45)

1:1 Спинацола (50-а)

1:2 Дани Алвеш (83)

2:2 Фраулер (89)

 


Стартови състави:


Аталанта: 1.Бериша, 5.Масиело, 3.Толой, 24.Конти, 33.Хатебоер, 13.Калдара, 10.Гомес, 11.Фраулер, 27.Къртич, 37.Спинацола, 4.Кристанте;Резерви: 7.Д`Алесандро, 8.Миглиачо, 19.Кеси, 29.Петаня, 31.Роси, 43.Палоски, 52.Кабезас, 77.Раймонди, 87.Муние, 88.Граси, 91.Голини, 95.Бастони


Ювентус: 1.Буфон, 12.Алекс Сандро, 23.Дани Алвеш, 3.Киелини, 19.Бонучи, 5.Пянич, 6.Кедира, 17.Манджукич, 21.Дибала, 7.Куадрадо, 9.Игуаин;Резерви: 4.Бенатия, 8.Маркизио, 14.Матиело, 15.Бардзали, 18.Лемина, 22.Асамоа, 25.Нето, 26.Лихщайнер, 27.Стураро, 28.Ринкон, 32.Аудеро, 38.Мандрагора

 

 


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация