Доминик Тийм взе скалпа на световния номер 1

17:36
Доминик Тийм взе скалпа на световния номер 1

Доминик Тийм ще спори за титлата на тенис турнира в Барселона, след като на полуфиналите победи световния номер 1 Анди Мъри. В страхотен двубой, продължил 2 часа и 15 минути, австриецът се наложи с 6-2, 3-6, 6-4, записвайки първата си победа над този съперник от общо 3 срещи помежду им.

Поставеният под номер 4 в схемата Тийм стартира много силно срещата, реализирайки пробив още в откриващия гейм, а след това затвърди преднината си за 2-0. Нов пробив за австриеца при 4-1 на практика решиха изхода на сета, който приключи след 6-2 в негова полза.

Втората част бе далеч по-равностойна, като този път Мъри бе победил, след като британецът реализира ключов пробив за 5-3, а впоследствие на свой сервис изравни резултата в сетовете.

В решителния трети сет световният номер 1 тръгна с пробив, който обаче моментално бе върнат от Тийм. Австриецът на свой ред проби при 4-2, но този път бе ред на Мъри да направи рибрейк за 4-3. Решаващият момент в мача дойде в гейм №10, при който 9-ия в света Тийм отново проби британеца, за да се поздрави с успеха след 6-4.

В спор за трофея 23-годишният тенисист ще спори с победителя от втория полуфинал между Рафаел Надал и аржентинеца Орасио Себайос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация