Окончателно: Франческо Тоти спира с футбола

18:17
Окончателно: Франческо Тоти спира с футбола

Легендата на Рома Франческо Тоти ще сложи край на кариерата си в края на сезона. Новината за прекратяването на 24-годишната ера при римските вълци, съобщи новият спортен директор на клуба Мончи.

Тоти е в състава на вълците, откакто е навършил 13 години и дебютира през 1993 година. Той е капитан на тима при спечелването на титлата в Серия А през 2001 г. и Купата на Италия през 2007 и 2008 година.

"Има споразумение с клуба, че това ще бъде последната му година, след което той ще продължи като директор. Искам го от моя страна, защото е романист и може да ме научи какво значи това", заяви Мончи, който започна работа в клуба през април.

Тоти бе част от състава на Италия, който стана световен шампион през 2006 г. Очакваше се той да се пенсионира през миналия сезон, но подписа едногодишно удължаване.

Франческо Тоти записа 15 мача като резерва през този сезон и се появи в игра в неделя при загубата от Лацио с 1:3. Той отбеляза 307-ия си гол за Рома в мача за купата на Италия срещу Чезена на 1 февруари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация