ФИФА отмени наказанието на Лионел Меси

17:14
ФИФА отмени наказанието на Лионел Меси

Наказанието на Лионел Меси да не участва в четири мача на националния отбор на Аржентина беше отменено от Световната футболта централа ФИФА.

"Апелативната комисия не зачете решението на Дисциплинарната комисия на ФИФА за обидните думи към помощник-съдията. Поведението на Меси е укорително, но няма достатъчно доказателства, за да бъде наложена тази санкция", се казва в съобщение на световната футболна централа.

Петкратният носител на Златната топка получи наказание за лишаване от състезателни права за четири срещи от квалификациите за Мондиал 2018 и беше глобен с 10 хиляди швейцарски франка заради предполагаема обида към помощник-съдията в мача на Аржентина с Чили през март, спечелен от "гаучосите" с 1:0 след негово попадение.

Аржентинците играят срещу Уругвай на 31 август в среща от квалификациите за световното първенство в Русия. Както е известно, Лео пропусна гостуването на Боливия, загубено с 0:2. Звездата трябваше да изтърпи наказание не само за мача с Уругвай, но и за срещите с Венецуела и Перу. След решението на Апелативната комисия на ФИФА асът на гаучосите ще играе и в трите мача.

Четири кръга преди края на квалификациите Аржентина се намира на опасното пето място, но пък е само на точка зад третия Уругвай.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация