ЦСКА пречупи Дунав и пак излезе втори (видео)

22:19
ЦСКА пречупи Дунав и пак излезе втори (видео)

ЦСКА София се наложи над Дунав Русе с 2:0 с голове в последната четвърт от мача и отново се върна на второто място в класирането. Червените имат равен актив с Левски (59 точки) и са с по-добри показатели. 

Фернандо Каранга даде преднина на ЦСКА в 75-ата минута, а Рубен Пинто в допълнителното време оформи крайното 2:0. 

Червените можеха да открият още в 45-ата секунда, когато Каранга остана сам срещу Антонов, но не успя да реализира. 6 минути по-късно Дунав оцеля след двойно положения. Кевин Меркадо направи остър пробив и намери Каранга в малкото наказателно поле. Антонов успя да парира удара на бразилеца, а след това двама защитници изчистиха от голлинията добавката на Рубен Пинто. 

До края на полувремето картината на терена бе една и съща: ЦСКА атакуваше, а състезателите на Дунав се бяха окопали дълбоко в своята половина с единствената мисъл да не допуснат гол. Попадение на капитана Чорбаджийски в 35-ата минута пък бе отменено заради нарушение в атака. Най-спорната ситуация възникна минута преди почивката, когато поредният пробив на Меркадо бе спрян с несъществуваща засада.

През второто полувреме ЦСКА продължи да атакува неспирно, а Дунав откровено заигра за 0:0. Нова серия уникални намеси на Антоново дълго време запазиха резултата непроменен, а удар на Каранга в 57-ата минута се отби в гредата. В игра пък се появи Кевин Кубемба, който също имаше няколко отлични възможности. В крайна сметка бетонът на гостите бе разбит от Фернандо Каранга в 76-ата минута. Симао центрира меко в наказателното поле, където Каранга овладя блестящо и прати топката в обратния ъгъл и не остави никакви шансове на вратаря на Дунав

10 минути преди края пък Меркадо бе брутално подкосен в наказателното поле, но реферът Драгомир Драганов отсъди аут. Все пак логичното се случи в добавеното време, когато влезлият на смяна Руи Педро намери Рубен Пинто на границата на наказателното поле и португалецът с премерен удар не остави никакви шансове на Антонов и така фиксира и крайният резултат.

В следващия кръг Левски гостува на Локомотив Пловдив на 12-и май, а ден по-късно ЦСКА играе с Черно море в Каварна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AC_23
07.05.2017 23:16

Слава на армейците!!!

Teemo
08.05.2017 12:28

"Славата на армейците" отлетя при клубчето им и гние в държавния архив. Факт!
Сега може да виката "Слава на люяците" или нещо от сорта!