Президентът на Локо София: Готови сме за Първа лига

18:04
Президентът на Локо София: Готови сме за Първа лига

Президентът на ФК Локомотив София 1929 Иван Василев връчи уникална фланелка на Христо Стоичков на президента на Корпорация "Развитие" Александър Александров.

В края на месец април ФК Локомотив София 1929 обяви благотворителен търг, в който всички ценители на футболната игра имаха възможност да наддават за уникална фланелка на Христо Стоичков с автографите на над 10 легенди от цял свят, които преди година участваха във футболното шоу "50 години номер 8". Уникалният екип е личен подарък от Христо Стоичков за президента на железничарите Иван Василев, а началната цена бе 5 000 лв.

Търгът бе спечелен от президента на Корпорация "Развитие" Александър Александров, който даде най-високата цена – 15 000 лв.,а звездната фланелка му бу връчена от Иван Василев на специална пресконференция в Пресклуб "България". С получената сума ще бъдат закупени самолетните билети на 25-те млади футболисти от отбора - набор 2005 година на ДЮШ на клуба за участие в международния турнир за деца и юноши "Готия Къп" в Гьотеборг.

"Обичам да колекционирам такива фланелки. Преди години за 8000 лв спечелих екип на Димитър Бербатов. Но най-важното и радостното за мен е, че мога да подпомогна децата на Локомотив 1929", каза Александър Александров. Той допълни, че от 20 години помага децата да спортуват. Като президент на Академик София е направил много силна детско-юношеска школа, а този сезон подкрепя Скаут лигата във волейбола с над 300 000 лв.

"За Скаут лигата получих голяма финансова подкрепа от Иван Василев, който ни предостави 1200 екипа. Моята идея е да основа Фондация за детски спорт, която да подпомага игрите – футбол, волейбол, баскетбол, хандбал. Аз обичам да дарявам, защото в развитите страни това е морален дълг както за бизнесмените, така и за фирмите за подкрепа на спорта, образованието, културата и здравеопазването. Но в България за съжаление никой не дарява. Аз много се надявам министър Кралев да внесе в Народното събрание един добър Закон за спорта, който да даде възможност на много фирми и корпорации да подпомагат както детските, така и представителните отбори в различните спортове", каза Александров и заключи, че изпитва голямо уважение към Иван Василев, който е приел да възроди Локомотив най-вече заради детско-юношеската школа.

"Когато разбраха, че ще имат възможност да пътуват, децата много се зарадваха и от вълнение направо не могат да спят. Това ще е уникално изживяване за тях. Тази година ще участват повече от 1600 отбора от 80 страни", обяви директорът на детско-юношеската школа на Локомотив Иво Паргов.

Той уточни, че вече е сбъднал голямата си мечта, тъй като има възможност да работи с хора като Иван Василев и Валентин Николов в Локомотив. Вече в школата тренират над 350 деца, през лятото се очаква да бъдат над 400. И всички тренират на много добри терени. Вече двама млади играчи от школата са в националния отбор набор 2003 г – Валентин Николов и Теодор Тодоров.

Ерик Манолков – капитан на детско-юношеския отбор, сподели, че всичките му съотборници се радват, че ще могат да участват в силния турнир в Гьотеборг, а той мечтае да стане футболист като Христо Стоичков.

Президентът на Локомотив София 1929 Иван Василев подчерта, че миналата година за една седмица е подготвил отбор, който да участва във Втора лига.

"Моята мечта бе да се класираме за плейофите за влизане в Първа лига. Няма да успеем, но се надявам следващата година това да стане. Засега не сме готови за участие в Първа лига, все още няма дарители и спонсори, но очаквам след края на шампионата да има желаещи да подпомогнат отбора", заключи Василев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация