Ювентус е първият финалист в ШЛ (видео)

20:58
Ювентус е първият финалист в ШЛ (видео)

Ювентус е първият финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига. Бианконерите се добраха до битката за трофея в Кардиф без никакви колебания, след като надиграха Монако и в реванша от 1/2-финала. Италианците се наложиха с 2:1 на свой терен и така общият резултат от двата мача е 4:1 в тяхна полза. Марио Манджукич в 33-ата и Даниел Алвеш в 44-ата минута вкараха за домакините, а Килиан Мбапе отбеляза почетното попадение за гостите в 69-ата минута.

Срещата започна със силен натиск на Монако в началните минути. В 5-ата удар на Моутиньо рикошира в защитник и се озова в Килиан Мбапе, който от труден ъгъл стреля и уцели гредата, но бе отсъдена и засада на нападателя. Само две минути по-късно Радамел Фалкао пробва далечен удар, преминал над вратата.

Постепенно обаче Ювентус взе нещата в свои ръце и започна да търси гола. В 22-ата минута една грешка на Пауло Дибала всъщност се получи като извеждащ пас за Гонсало Игуаин, който очи в очи с вратаря опита да го прехвърли, но Камил Глик самоотвержено се върна и изчисти пред голлинията. След това в 25-ата минута Манджукич бе хитро изведен от Игуаин, но ударът на хърватина бе спасен от Даниел Субашич. Две минути по-късно отново Манджукич стреля нелошо с глава, но покрай вратата.

Монако пък имаше добра голова възможност в 30-ата минута, когато Фалкао бе изпуснат в наказателното поле и шутира мощно отблизо, а Джанлуиджи Буфон със страхотна намеса опази вратата си, като и този път имаше и засада на колумбиеца.

В 33-ата минута обаче Юве най-накрая откри резултата. Даниел Алвеш центрира по перфектен начин за Манджукич, неговият удар с глава бе спасен от Субашич, но при добавката нападателят нямаше как да сбърка за 1:0.

До края на полувремето бианконерите буквално се забавляваха на терена. В 36-ата минута Игуаин порази вратата, но голът бе отменен заради засада. Две по-късно аржентинецът имаше нов шанс очи в очи със Субашич, като този път ударът му бе спасен от вратаря.

Монако отговори с нелош шанс пред Мбапе в 42-ата минута, който от малък ъгъл отправи удар над вратата. Веднага след това обаче събитията отново се пренесоха пред другата врата като Дани Алвеш отне една топка пред наказателното поле и със супер пас изведе Дибала, който обаче не успя да преодолее вратаря. При последвалия корнер Субашич изби топката, но тя полетя към Дани Алвеш, който с шут от воле отбеляза страхотен гол за 2:0.

Този резултат до голяма степен реши всичко в сблъсъка и второто полувреме очаквано темпото на игра спадна. В 50-ата минута удар на Жоао Моутиньо мина далеч от вратата, а в 57-ата пък Игуаин стреля от дистанция, но също много неточно.

В 67-ата минута пред Монако се откри едно от най-добрите положения в мача, след като Мбапе изскочи зад защитата и отправи удар, но отново Буфон бе последна преграда пред гола. Две по-късно Моутиньо бе оставен да напредне по аутлинията и да попаде остро за Мбапе, който отблизо вкара за 2:1. Така бе спряна серията от 689 минути на Юве без допуснат гол в Шампионската лига.

В края на мача страстите се понажежиха и на терена изобилстваха острите сблъсъци между играчите, които бяха укротени с няколко жълти картона в ръцете на съдията. В 80-ата минута пък Моутиньо пробва поредния си опит да притесни Буфон от далеч, но за пореден път без никакъв успех.

В крайна сметка Ювентус триумфира като краен победител в сблъсъка с общ резултат 4:1 и вече чака победителя от другия мач между Атлетико Мадрид и Реал Мадрид, за да разбере противника си на финала в Кардиф на 3 юли.

Стартови състави:

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Алвеш, Пянич, Кедира, Сандро, Дибала, Манджукич, Игуаин.

Монако: Субашич, Сидибе, Жемерсон, Глик, Раджи, Дирар, Мутиньо, Бакайоко, Силва, Мбапе, Фалкао

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

crip1
10.05.2017 10:47

Дани Алвеш последните 2 години може би от престоя си в Барселона въобще не беше на ниво, нещо което дразнеше и мои приятели фенове на Барса. Така че, няма какво да се ядосвате. Честит финал на Ювентус, срещу когото и да играят ще се получи страхотен мач.

TheGame_93
10.05.2017 09:59

Честит финал на феновете на Юве! Пожелавам им успех на финала и дано този път Джиджи Буфон най-после да вдигне "ушатата", защото този човек наистина го заслужава.

mitko1010
10.05.2017 00:27

Честито на всички фенове на Ювентус. Изиграха си мача брилянтно. Утре трябва да довършим Атлетико. Ще е трудно, но ние можем да успеем. Ще се получи страхотен финал.

danialves2
09.05.2017 23:45

Честито на феновте на Юве, добре изигран мач от техните любимци. Не играха твърде защитно както очаквах, а направо си ги доминираха. Пореден много силен мач и за моя човек Дани Алвеш. Ръководството на Барса не оцени несъмнените му качества, но се надявам поне феновете на Юве са доволни от него. Утре Реал си свършва работата и се заформя един страхотен финал. Като неутрален фен нямам търпение, сигурен съм, че ще гледаме прекрасен футбол!

bacardy_breezer
09.05.2017 23:40

Тоя селянин Глик беше за изгонване... Отдъхнах си, когато мача свърши без да са ни контузили някой. То не беше ритане, ръгане, бутане...

bacardy_breezer
10.05.2017 09:19

За кое по-точно ? За онова брутално НАПЪЛНО УМИШЛЕНО настъпване, където с цялата си с тежест с бутоните стъпи върху коляното на Игуаин. Ако беше някой по-крехък, можеше да му причина много тежка контузия. А не знам какво ти пречи, че са се радвали играчите - класирали са се за финала, нормално е да се радват.

ComsteR
10.05.2017 03:40

За кое по-точно? Защото Игуаин ритна опорният крак на футболиста на Монако злобарската? Или Алвеш как не си прибра краката при влизането на Мбапе? Лакътя на Манджата няма да го коментирам, той ми е противен още от престоя му в Волфсбург а мина и през Байерн и Атлетико. Интересно ми е, защо празнувахте все едно сте шампиони? Рано греете тигана...да не се забави рибата! Иначе честито ви, заслужено напълно, и само намесите на Субашич спаси Монако от разгром още първото.
Алвеш спечели реално 2-та мача, ако днес Дибала и Игуаин си бяха вкарали положенията правеше 3 асистенции. Общо 5 в двата мача и гол. Барса го гонеха, всяко лято, е напусна ги и видяхме какво им причиниха и Юве и Псж първият мач! Страхотен финал се очертава, ако мойте не направят простотията на десетилетието! Може би, двата най-добри отбора стигнаха финала.

POTO
09.05.2017 22:56

По-равностоен финал няма как да се заформи. Големи Юве и Реал

bacardy_breezer
09.05.2017 22:40

11/12 Pirlo 0€
12/13 Pogba 0€
13/14 Llorente 0€
14/15 Coman 0€
15/16 Khedira 0€
16/17 Dani Alves 0€
17/18 ???

Хахах чудно ми е кой ли е е това лято :D

vankata73
09.05.2017 23:30

А дано .

POTO
09.05.2017 22:55

Чува се нещо за Тошко Неделев.

stan_the_great
09.05.2017 22:33

Каталунци, гледате ли какво бижу продаде ръководството на любимия ви отбор на Юве за жълти стотинки!!! Заради това, че имате ръководители-олигофрени няма скоро да вземете титла в Шампионска лига! Купуват прехвалени играчи, а продават едни от най-стабилните..

stan_the_great
09.05.2017 22:43

Сори, мислех че са дали някой друг символичен милион на Барса за него, но явно даже са го взели на тотална безценица :D Още по-зле за тях!

scd
09.05.2017 22:38

Те го подариха,не са продавали...