Алегри: Имаме реален шанс за титлата в ШЛ

08:12
Алегри: Имаме реален шанс за титлата в ШЛ

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри не скри задоволството си от класирането на финал в Шампионската лига. Според него отборът му има реален шанс този сезон да грабне трофея. Наставникът похвали играчите си за представянето им в реванша с Монако (2:1).

"Щастлив съм за играчите, че стигнахме до финала, но трябва да останем съсредоточени, защото още нищо не сме спечелили. Не искам да си приписвам заслуги, а просто си върша работата със спокойствие и ентусиазъм. Обичам това, което правя, треньорството ме отпуска. Когато стресът ми дойде в повече, вероятно ще се откажа", заяви Алегри.

Той коментира и ситуацията, в която Камил Глик настъпи падналия Игуаин и успя доста да го изнерви, като аржентинецът бе на косъм да си изкара червен картон.

"Смятам, че този фаул и голът на съперника ни събудиха. Спомнихме си, че никога не трябва да мислим, че един мач е свършил преди последния сигнал. Трябваше да бъдем по-концентрирани при корнера и да не допускаме да ни вкарат, но смятам, че нарушението на Глик всъщност ни подейства отрезвяващо", допълни наставникът.

Накрая той коментира думите на Джанлуиджи Буфон, че Юве все още има работа за вършене и достигането до финала нищо не значи.

"Джиджи е прав, на финал сме, но сега трябва да опитаме да го спечелим. Да се надяваме, че сега е нашата година. Смятам, че имаме реален шанс да спечелим Шампионската лига. Трябва да бъдем по-концентрирани и да задържаме по-добре топката. Предстоят ни важни мачове следващия месец. Една загуба от Рома може да върне интригата в битката за титлата. Имаме да играем и финал с Лацио за Купата на Италия, така че няма да е лесно", смята специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация