Тотнъм съсипа Лестър, Хари Кейн вкара 4 (видео)

09:52
Тотнъм съсипа Лестър, Хари Кейн вкара 4 (видео)

В отложен мач от 34-и кръг на Премиършип Тотнъм разби Лестър с 6:1 на собствения му стадион "Кинг Пауър". Повече от 31 000 зрители станаха свидетели на разгромната загуба на вече бившия шампион на Англия.

Четири гола за "шпорите" наниза Хари Кейн, два добави Хьон-Мин Сон, а почетното попадение за "лисиците" отбеляза Бенджамин Чилуел. Благодарение на четворката срещу Лестър нападателят на Тотнъм Кейн излезе на първо място в списъка с голмайстори в първенството с 26 гола, изпреварвайки Ромелу Лукаку (24) и Алексис Санчес (23). Това бе мач без значение и за двата отбора и положението в таблицата остава непроменено - кръг преди края Тотнъм е на втора позиция, а Лестър на 11-а.

Тотнъм Хотспър за първи път от 1989 г. победи в гостуване с разлика от пет гола или повече. За последно лондончани са направили това преди 28 години срещу Милуол (5:0), а сегашният им резултат е най-добър след основаването на Премиършип през 1992 г. Лестър пък повтори антирекорд в английския шампионат за най-тежко поражение на миналогодишния шампион. "Лисиците" повториха резултата на Манчестър Юнайтед, който на 23 октомври 2011 г. падна от градския конкурент Манчестър Сити също с 1:6 на "Олд Трафорд".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация