Моу набеляза четирима за лятна селекция

16:39
Моу набеляза четирима за лятна селекция

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е поискал от ръководството на тима да бъдат привлечени четирима нови футболисти през летния трансферен прозорец, за да може да атакува шампионската титла през следващия сезон.

Португалецът изпълни главната цел пред червените дяволи и спечели Лига Европа, с което осигури участие в Шампионска лига през следващата кампания. Моуриньо е дал списък с имена на изпълнителния директор на клуба Ед Уудуърд, който ръководи трансферната политика на Юнайтед. Треньорът на тима със сигурност иска нов централен защитник, като за момента опциите са три - юношата на клуба Майкъл Кийн, който в момента е в Бърнли, Върджил ван Дайк от Саутхямптън или Виктор Линдельоф от Бенфика.

Моуриньо иска и още един краен защитник, който да може да играе и по двата фланга, както и нов дефанзивен халф, който да вземе ролята на Майкъл Карик, въпреки че на ветерана ще бъде предложен нов едногодишен договор, съобщава "Sky Sports". Основната трансферна цел на Юнайтед това лято ще бъде звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман, но за Уудуърд ще бъде трудно да убеди испанския клуб да се раздели със своя голмайстор. Все още не е ясно какво е бъдещето на Златан Ибрахимович, който има опция да удължи договора си с Юнайтед с още един сезон, но за момента по-вероятно изглежда, че той си тръгва от "Олд Трафорд".

Миналото лято Уудуърд успя да осигури на Моуриньо и четиримата футболисти, които португалецът пожела, като всички те се оказаха много успешни попълнения - Ибрахимович, Пол Погба, Ерик Баи и Хенрих Мхитарян. Сега босът на червените дяволи трябва да повтори упражнението, за да е готов отбор за атака на титлата и добро представяне в Шампионска лига.

Според изданието триумфът в Лига Европа ще помогне на Манчестър Юнайтед да отклони интереса на Реал Мадрид към Давид де Хеа и испанският национал ще остане на "Олд Трафорд". Почти сигурно е обаче, че капитанът на тима Уейн Рууни вече е изиграл последния си мач с екипа на Юнайтед и ще си тръгне това лято.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация