Мъри срещу Вавринка е вторият 1/2-финал в Париж

20:57
Мъри срещу Вавринка е вторият 1/2-финал в Париж

Световният номер 1 Анди Мъри и шампионът от 2015-та година Стан Вавринка ще се изправят един срещу друг в полуфинала от горната част на схемата на Откритото първенство на Франция, след като днес спечелиха своите мачове от 1/4-финалите на турнира.

Вавринка, който не изгуби сет по пътя си към финалната осмица, продължи със страхотното си представяне и разби 7-ия поставен Марин Чилич с 6-3, 6-3, 6-1 за час и 40 минути игра. Швейцарецът бе изключително солиден във всички аспекти на играта, като постигна цели 6 пробива и завърши двубоя с 25 печеливши удара и 17 непредизвикани грешки. "Това бе перфектният мач, много съм щастлив от представянето си. Движех се добре по корта, играх добре, създавах възможности. Бе страхотно да играят пред тази публика и в такава невероятна атмосфера", сподели 32-годишният Вавринка, който се превърна в най-възрастният полуфиналист на Ролан Гарос от Джими Конърс през 1985 година насам.

За място на финала той ще спори с лидера в световната ранглиста Анди Мъри, който победи Кей Нишикори с 2-6, 6-1, 7-6(0), 6-1. Британецът започна колебливо двубоя и допусна два пробива в първата част, но след това повиши нивото си сериозно и бързо изравни сетовете. Третата част бе равностойна, като двамата си размениха по два пробива, преди да стигнат до тайбрек, в който Мъри не даде нито една точка на съперника си. Това обезкуражи Нишикори и той се предаде в четвъртия сет, който завърши 6-1 в полза на Мъри. 

"Вавринка играе фантастично в този турнир, не мисля, че е изгубил сет. Миналата година трябваше да изиграя един от най-добрите си мачове, за да го победя на полуфиналите", сподели шотландецът след срещата. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация