Стоичков и Батистута кандидати за треньор на Кейп Таун

17:27
Стоичков и Батистута кандидати за треньор на Кейп Таун

Христо Стоичков и аржентинската легенда Габриел Батистута влизат в спор за треньорския пост в Кейп Таун Сити, съобщава Goal.com. Изданието уточнява, че CV-ата на двамата са били пратени в клубната канцелария, а за работата са кандидатствали още големи имена като Бени Макарти и Рууд Крол. 

През последния сезон Кейп Таун беше воден от местния специалист Ерик Тинклер, но той ще ръководи занапред Супер-спорт. „Гражданите" завършиха трети в последния шампионат, но ръководството обяви, че има по- големи амбиции. Клубът вече е направил своя избор за треньор, но ще обяви името му следващата седмица. Кейп Таун искал новия наставник да бъде популярно име във футболния свят. 

Миналия месец Батистута е бил предложен за треньор на австралийския Аделаида Юнайтед. Тимът бе воден от испанския специалист Гилермо Амор, но той се е разделил заради разминаване на вижданията. 

Стоичков вече няколко години работи като коментатор в мексиканската Телевиса, но е очевидно, че иска да се върне към треньорството. 

„На Меси не му е необходимо да печели световната титла с Аржентина. И без нея той е номер 1 в света", казва Стоичков в интервю за „Ла Вангардия".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация