Чили надви Камерун с две късни попадения (видео)

23:01
Чили надви Камерун с две късни попадения (видео)

Националният отбор на Чили записа победа в първия си мач на Купата на конфедерациите. Южноамериканците се наложиха с 2:0 над Камерун в среща от група “В” на турнира. Точни за успеха на тима бяха Артуро Видал в 81-ата и Едуардо Варгас в 93-ата минута на двубоя.


Чили бе по-активният отбор в мача. Още във 2-ата минута Едуардо Варгас отправи силен удар, който се отби от гредата, а след това и в тялото на вратаря, но за късмет на камерунците топката не се озова във вратата. Две минути след това след страхотна бърза атака кълбото стигна до Фуенсалиде, който се освободи в наказателното поле и стреля, но ударът му бе спасен от стража на съперника.


Камерун обаче можеше изненадващо да открие ризултата с първата си възможност в мача. В 11-ата минута Нгаджуи с глава простреля вратата на съперника, но попадението не бе зачетено заради засада.


Чили обаче продължи да стои по-добре и в 24-ата минута мощен удар на Пуч бе спасен от вратаря. В 45-ата минута Варгас получи извеждащ пас и хладнокръвно реализира, но след известно забавяне и с помощта на видеоповторение попадението бе отменено заради тънка засада.


В 67-ата минута дойде една от малкото възможности за Камерун. Бенжамен Муканджо от фаул отправи опасен изстрел, който профуча до гредата.


В 81-ата минута влезлият като смяна Алексис Санчес показа голямата си класа. Той напредна отляво, финтира защитник и центрира за Артуро Видал, който отблизо с глава прати топката в мрежата.


В добавеното време на мача Алексис отново блесна и изскочи очи в очи с вратаря, но твърде много се засуети и не успя да вкара. Топката обаче стигна до Варгас, който реализира втори гол, с който окончателно подпечата успеха на своя тим. В първия момент попадението не бе зачетено заради засада, но с помощта на видеоповторението в крайна сметка голът бе признат.


Така Чили измъкна победата и временно поведе в група “В” с 3 точки. Камерун пък остава без точков актив за момента.


КАМЕРУН - ЧИЛИ 0:2

0:1 Видал (81)
0:2 Варгас (90+3)


Състави:

 

Камерун: Ондоа, Мабука, Тейкеу, Нгаду-Нгаджи, Фаи, Ангиса, Сиани, Джюм, Муканджо, Абубакар, Басогог

 

Чили: Ерера, Исла, Хара, Медел, Босежур, Фуенсалида, Видал, Диас, Арангис, Варгас, Пуч

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация