Гришо е на четвъртфинал в Куинс след обрат срещу французин

19:19
Гришо е на четвъртфинал в Куинс след обрат срещу французин

Григор Димитров стигна до обрат срещу Жулиен Бенето и се класира за четвъртфиналите на турнира на трева в Куинс. Шампионът от 2014 г. загуби първия сет, но постигна успех с 4:6, 6:3, 6:4 срещу 35-годишния французин. Българинът ще спори за място на полуфиналите с победителя от двубоя между Танаси Кокинакис и Данил Медведев.


Димитров започна доста странно двубоя с непредизвикана грешка, което бе последвано от две поредни двойни грешки и се озова в ситуация 0:40. Българинът спаси две възможности за пробив, но нова двойна грешка подари гейма на съперника му. Грешките на Григор продължиха, въпреки че той успя да стигне до равенство във втория гейм след фанстастичен ретур по правата.


Сервисът на Бенето функционираше по-добре от този на Димитров и му осигуряваше предимство. Полуфиналистът от Откритото първенство на Австралия не успяваше да намери ритъма си в началото на мача. Българинът започна четвъртия гейм с две отлични атаки, но съперникът му отговори с прецизни начални удари и си спечели гейма. Жулиен започна по-често да излиза на мрежата след добър сервис и успешно завършваше.


Поставеният под номер 6 Димитров стигна до първи убедителен сервис гейм за 2:3 и постепенно започна по-често да затруднява съперника си. След двойна грешка на французина се стигна до първи шанс за пробив в мача за Григор, но отличен сервис измъкна Бенето. Началният удар го спаси и при следващата възможност. Четвърта двойна грешка от началото на срещата за българина показваше един от проблемите за хасковлията, която бе вкарал едва 42% първи сервис. Съперникът му пък продължи да бъде постоянен и да пази аванса си. Разчитайки на началния си удар, той стигна до успех в първия сет с 6:4, като го завърши с ас.


Началото на втората част също бе трудно за Григор, като можеше да се повтори ситуацията от началото на мача. Българинът обаче този път не допусна да се стигне до пробив, като спаси два брейк пойнта. В четвъртия гейм след прекрасен прехвърлящ удар Димитров стигна до два шанса за пробив, а двойна грешка на Бенето подсигури пробива. Последва убедителен сервис гейм и първата ни ракета поведе с 4:1. Пробивът даде увереност на българина и той имаше по-голям контрол върху случващото се на корта. Григор бе стабилен и след 6:3 изравни сетовете.


Решителният трети сет започна с оспорвани геймове, а Димитров отново имаше проблеми в първия си сервис гейм. Той спаси възможност за пробив след отличен сервис и след това измъкна гейма. Постепенно българският тенисист затрудняваше по-често съперника при негов сервис. Така се стигна до петия гейм, в който Григор си изработи шанс за пробив. Той спечели гейма с малко късмет, след като ретурът му попадна в ъгъла на корта. Този пробив се оказа решителен, тъй като Димитров бе убедителен в своите сервис геймове, запази аванса си и стигна до крайния успех след 1 час и 59 минути игра.

 

Тревата в Куинс е едно от любимите места на Григор, който печели турнира през 2014 г. Миналия сезон обаче той отпадна в първия кръг след загуба от Янко Типсаревич. Състезанието тази година е изпълнено с изненади, като надпреварата вече напуснаха световният номер 1 Анди Мъри, поставеният под номер 2 Стан Вавринка и Милош Раонич, а днес отпадна и Жо-Вилфред Цонга.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация