Григор ще спори с руснак за 1/2-финал в Лондон

20:04
Григор ще спори с руснак за 1/2-финал в Лондон

Руснакът Даниил Медведев е следващият съперник на Григор Димитров на турнира от сериите АТР 500 Ейгън Чемпиъншип. Младата надежда на руския тенис се наложи по категоричен начин с 6-2, 6-2 над Танаси Кокинакис от Австралия за по-малко от час игра в легендарния Куинс Клъб в Лондон.

Иначе срещата започна отлично за 60-ия в света руснак, който реализира пробив още в откриващия гейм на своя съперник. Медведев успя да затвърди преднината си, а впоследствие реaлизира нов брейк за 4-1. Силно сервиращият руснак не изпусна водачеството си и след 27 минути игра затвори частта с категоричното 6-2.

Вторият сет отново стартира зле за Кокинакис, който отново допусна пробив. Играта на австралиеца, който по-рано поднесе изненада в надпреварата отстранявайки Милош Раонич от Канада видимо не вървеше, а Медведев се възползва максимално от това. Благодарение на агресивната си игра и силния си начален удар, руснакът реализира нов пробив, който впоследствие затвърди, за да поведе с убедителното 4-0.

Участващият с „уайлд кард” австралиец успя все пак да спечели следващото си подаване, за да намали за 4-1, но последва нов мълниеносен такъв за руснака. Кокинакис отново намали за 5-2, с което принуди Медведев да сервира за спечелването на срещата.

Той от своя страна бе безпощаден и след точно час игра си осигури място на четвъртфиналите. Там негов съперник ще бъдее първата ракета на България Григор Димитров. Припомняме, че вчера шампионът от 2014 г. постигна трудна победа с 4-6, 6-3, 6-4 над 35-годишния французин Жулиен Бенето.

Интересното е, че Григор Димитров и Даниил Медведев никога не са се изправяли един срещу друг и това ще бъде първата им официална среща.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация