Австралия и Камерун направиха самоубийствено равенство за Купата на Конфедерациите (видео)

20:56
Австралия и Камерун направиха самоубийствено равенство за Купата на Конфедерациите (видео)

Камерун и Австралия не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в мач от втория кръг на група Б на турнира за Купата на Конфедерациите. Така двата отбора не успяха да излъчат победител и шансовете и на двата тима за участие във фазата на директните елиминации са само теоретични.

Иначе срещата започна по-добре за шампионите на Африка, които бяха видимо по-активните на терена. Логичното се случи в даденото от съдията продължение на първото полувреме, когато Нгаджуи намери Ангиса в наказателното поле, който впоследствие с техничен удар копна топката във вратата на стража на „кенгурата” Матю Райън .

Втората част започна по-добре за австралийците, които на няколко пъти можеха да изравнят резултата. Все пак това стана факт в 60-та минута, когато Мабука извърши нарушение в наказателното поле и съдията Милорад Мажич посочи точката за изпълнение на дузпа.

Зад топката застана капитанът на Австралия Марк Милигън, който с хубав удар в долния ляв ъгъл изравни резултата. До края на срещата и двата отбора имаха своите възможности да спечелят така важните три точки, но така и не се стигна до ново попадение.

Лидер в група Б е отборът на Чили с актив от 3 точки и по-добра голова разлика от втория в класирането отбор на Германия, който също е с 3 пункта. Австралия и Камерун са съответно трети и четвърти с по една точка.

По-късно днес един срещу друг ще се изправят отборите на Чили и Германия. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация