Мексико изхвърли Русия от Купата на конфедерациите (видео)

20:05
Мексико изхвърли Русия от Купата на конфедерациите (видео)

Мексико се класира за полуфиналите на Купата на конфедерациите и изхвърли домакина Русия. Северноамериканците спечелиха с 2:1 в последна среща от група А на турнира, след като постигнаха обрат в Казан. Мексиканците завършиха със седем точки в групата, но останаха втори, тъй като Португалия е с по-добра голова разлика.

 

Самедов изведе руснаците напред в 25-ата минута, но пет минути по-късно Араухо изравни. В началото на второто полувреме Лозано се разписа след груба грешка на Акинфеев, който имаше вина и за първото попадение.

 

Мексико започна по-активно срещата и организира две по-опасни атаки, но не се стигна до удар. Домакините на два пъти имаха претенции за дузпа. При нахлуване на Жирков в наказателното поле той падна, но по-скоро симулира, отколкото бе извършено нарушение. В 18-ата минута Смолов бе бутнат в наказателното поле. Съдията Фахад Ал-Мирдаси от Саудитска Арабия спря играта, за да види видеоповторение на ситуацията, но реши, че дузпа не трябва да бъде отсъдена.

В 25-ата минута руснаците успяха да поведат. След разбъркване в наказателното поле на Мексико Самедов с техничен удар прати топката в мрежата. Отборът на Черчесов постепенно взе инициативата след неубедителните начални минути и логично стигна до попадение. Преди гола Смолов удари гредата, топката се върна в играчите на Русия. След като мина през няколко футболисти стигна до Самедов и той я прати покрай Очоа. Радостта на домакините обаче бе кратка, тъй като пет минути по-късно Нестор Араухо изравни. След дълго центриране бранителят преодоля Акинфеев след хубав удар с глава.

В началото на второто полувреме Русия започна по-добре и натисна, а попадение на домакините бе отменено поради засада. В 52-ата минута обаче Мексико стигна до второ попадение, като Акинфеев носи огромна вина за гола. Вратарят не се ориентира добре след едно дълго подаване на Ерера и позволи на Лозано да го изпревари и с глава да насочи топката към мрежата. След час игра мексиканците отново се радваха, след като Морено прати топката в мрежата, но съдията след проверка с видеоповторение отмени попадението поради засада. В 68-ата минута домакините на турнира останаха с човек по-малко, след като Юри Жирков получи втори жълт картон. Руснаците опитаха да върнат по някакъв начин интригата, но нямаха сили за нещо повече.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари