Нови стряскащи разкрития: Меси укрил данъци чрез фондацията си за подпомагане на деца

13:34
Нови стряскащи разкрития: Меси укрил данъци чрез фондацията си за подпомагане на деца

Фондация на нападателя на Барселона Лионел Меси за подпомагане на деца е укрила от съответните органи доходи на стойност 10 млн. евро, съобщава ABC. Източници на изданието твърдят, че фондацията от 2007 до 2015 г. не е декларирала голяма част от реалните си доходи.

Тя на практика е служила като прикритие на аржентинеца и неговото семейство за водене на частни преговори. Меси и баща му през 2009 г. са открили представителство в родния им град Росарио, но тя е била регистрирана в Испания като обществена организация. 

Меси и баща му са подписвали контракти, които не са били декларирани. По тази причина министерството на финансите на Аржентина е изключило организацията от списъка си, тъй като в три поредни години тя не е представяла съответната документация. Така под въпрос е дали фондацията на Меси реално се е занимавала с проекти за помощ на деца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SuperSizee
27.06.2017 00:39

Проблема на данъчно осигурени лица с голям доход в развитите страни е, че държавата взима прекомерно много. Аз лично не бих осъдил никой!

brickbat
27.06.2017 03:09

прекомерно малко взима дори! Точно затова са развити страни и имат социална политика. Виж как стоят нещата с данъците при скандинавците, страни които редовно са на първите места по благоустройство. В крайна сметка Меси е за затвор, не може да имаш толкова пари и пак да си алчен и да скриеш, а в същото време да се правиш на дарител. Феновете на Барса може да го харесват, но не трябва да се прави компромис, защото всички неизвестни хора вече да бяха за решетките ако направят подобна измама.

rooney_fen_256
26.06.2017 14:59

А добър ден. :D Вие защо мислите, че всичките футболисти се надпреварват да си правят фондации. Мислите, че и фондацията на Бербатов е чиста? Хубавото е, че поне помагат на деца и на нуждаещи се, но е факт, че се перат много пари през тези фондации.

Deuz
26.06.2017 21:46

Хаха, то беше ясно. Най-вече пък на Барби.. Като я видях таз русата кифла да е рефер, дето я бутат навсякъде, ми стана ясна работата.