Пластун: Само ЦСКА може да ни бъде конкуренция

14:29
Пластун: Само ЦСКА може да ни бъде конкуренция

Украинският защитник на Лудогорец Игор Пластун счита, че ЦСКА София ще бъде основен конкурент на отбора в борбата за титлата през следващия сезон. Пластун, който пристигна на " Лудогорец Арена" срещу 500 хиляди евро от Карпати Лвов през миналото лято, даде пространно интервю за football.ua.

"Това беше първият ми сезон в Лудогорец и не знам как да го опиша. В началото всичко беше добре. Започнах сезона като титуляр в квалификациите на Шампионската лига. Но след това получих червен картон в мача срещу Цървена звезда в Белград и доверието към мен беше снето. Това не значи, че към мен се отнасяха лошо, просто треньорът реши да разчита на друга двойка защитници. Все пак изиграх над 30 мача, в 18 от които бях титуляр, така че натрупах доста игрова практика. Но като всеки човек, аз искам повече и затова работя здраво", коментира Пластун.

"Ако трябва да бъда честен, в момента съм трети избор за централен защитник след национала на Румъния Козмин Моци и аржентинеца Хосе Луис Паломино", каза още той.

Лудогорец спечели шеста поредна титла, но украинецът не смята, че трофеят е дошъл леко. "Не мога да кажа, че в България се играе толкова лесно. Тук има достатъчни силни отбори като Левски и ЦСКА. Но ние направихме много силна серия през есента, в която мисля, че спечелихме 16 поредни мача", каза Пластун.

"Иначе през пролетта добро впечатление ми направи играта на ЦСКА. Срещу тях мачовете бяха трудни: два пъти завършихме наравно, а единия път спечелихме с 2:0, то тази победа лъже, защото ЦСКА игра добре, а ние имахме късмет да вкараме два гола през първото полувреме. Смятам, че само ЦСКА може да ни бъде конкуренция в предстоящия сезон. Но всичко ще зависи от нас самите. Ако подхождаме с нужната мотивация към всеки мач, пак ще станем шампиони", каза той.

"Настоящият ЦСКА не е възприеман от голяма част от българските фенове. В Разград хората не приемат този клуб като прославения ЦСКА от миналото. Но това си е работа на местната федерация. Аз като чужденец не мога да изразявам мнение", допълни Пластун, визирайки преименуването на Литекс на ЦСКА-София през миналото лято.

Защитникът смята, че голямата сила на Лудогорец е в домакинските мачове. "Срещу Лудогорец се играе трудно като гост. На наш терен сме особени силни. Отборите се страхуват да идват в Разград, както в Украйна при гостуванията на Шахтьор и Динамо Киев. Убеден съм, че ако играеше в украинското първенство, Лудогорец щеше да се бори за титлата", каза той.

Той не крие, че мечтае за трансфер в по-голямо първенство. "Смятам, че в първия ми сезон в Лудогорец се развих в много аспекти. Станах по-универсален и силен като личност. Моята цел, а не мечта, е да заиграя в още по-силно първенство. Ако имам избор, бих предпочел в Германия", каза той. Пластун каза още, че заплатата му в Лудогорец не е много по-висока от възнаграждението, което е получавал в Карпати, но с бонусите разликата става доста по-сериозна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация