Лудогорец записа престижно реми с Олимпиакос (видео)

22:02
Лудогорец записа престижно реми с Олимпиакос (видео)

Лудогорец записа престижен резултат срещу Олимпиакос, завършвайки 1:1 в третата си контролна среща в Австрия. Попадението за най-титулувания гръцки тим вкара Фортунис в 34-ата минута, а десет минути след това Марселиньо изравни с чудесен шут.

Георги Дерменджиев нареди българските шампиони в традиционното 4-2-3-1, като атаката се водеше от Джонатан Кафу. Зад него действаше Марселиньо, който отново трябваше да връзва играта на разградчани, а по фланговете нападаха Вирджил Мисиджан и Вандерсон. Игор Пластун и Георги Терзиев започнаха в центъра на защитата, а Козмин Моци остана на резервната скамейка. Наставникът на гръцкия колос Бесник Хаши заложи на същата игрова схема, а в ролята на централен нападател влезе бразилецът Себа.

В седмата минута Мисиджан притесни отбраната на Олимпиакос, която обаче успя да спре българската акция в последния момент. Това бе и първата по-сериозна опасност в двубоя. Секунди по-късно се случи куриозна ситуация. Ренан излезе не особено разчетено към ъгъла на наказателното поле, а Пластун го препъна. Последва лошо падане на вратаря, който на всичко отгоре пипна топката с ръка извън позволената зона. В крайна сметка не се стигна до по-голяма беля за "орлите".

В 17-ата минута на игрището припламнаха искри, а Сисиньо и Марселиньо скочиха да се разправят със защитника Алберто Ботиа. Последваха скучни минути, за да се стигне до 34-ата минута, когато халфът Костас Фортунис опъна мрежата зад Ренан - 1:0 за шампиона на Гърция. Грешка на Кафу в централната зона позволи на "червено-белите" да разгърнат опасна контра атака на скорост, която матира отбраната на Лудогорец. Танасис Андруцос намери Фортунис на границата на наказателното поле и миг по-късно Олимпиакос вече водеше в резултата. Това бе първо попадение във вратата на "орлите" от началото на летните контроли.

Голът на гърците даде живец на мача и темпото се вдигна. В 44-ата минута Кафу подаде на Марселиньо пред дъгата и звездата направи 1:1 с чудесен удар. Играчът с №84 не даде шанс на стража на Олимпиакос и обра паяжината в горния ъгъл на вратата.

През второто полувреме в игра за Лудогорец влезе Клаудиу Кешерю, с което се засили нападението на българския първенец и това доведе до няколко опасности пред рамката на Олимпиакос. В 55-ата минута обаче Себа бе близо до гол, но острието на рекордьора по титли в Гърция не сполучи от добра позиция отдясно. В 68-ата минута Лукас Саша опита да прехвърли вратаря на Олимпиакос от центъра, но за разлика от Дейвид Сийман срещу Сарагоса, Стефанос Капино не допусна топката зад гърба си.

В 77-ата минута разградчани сътвориха най-красивата си атака - след няколко бързи паса на отлична стрелкова позиция се оказа резервата Жуниор Кишада, който обаче не успя да засече топката, пращайки я в аут покрай вратата. До ново попадение така и не се стигна и проверката завърши без победител.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация