Португалия спечели бронзовите медали в Русия (видео)

17:58
Португалия спечели бронзовите медали в Русия (видео)

Европейският шампион Португалия спечели бронзовите медали на турнира за Купата на Конфедерациите. В малкия финал на надпреварата, игран в Москва, „мореплавателите” надвиха изключително драматично състава на Мексико с 2:1 след продължения. Тимът на Фернандо Сантош стигна до победата след попадения на Пепе и Адриен Силва, а голът за мексиканците бе дело на бранителя на Португалия Луиш Нето, който вкара топката в собствената си врата.

Още в 17-ата минута португалците можеха да излязат напред в резултата, след като Андре Силва бе спънат в наказателното поле. Именно новото попълнение на Милан се зае с изпълнението на дузпата, но стражът на „ацтеките” Гийермо Очоя демонстрира страхотен рефлекс и спаси. Буквално секунди по-късно шампионите на Европа отново можеха да поведат, но останал абсолютно сам на чиста позиция Луиш Нани стреля покрай вратата.

Първата добра възможност за Мексико дойде в 30-ата минута, когато Хавиер Ернандес се измъкна майсторски от отбраната на съперника, стреля мощно, но Руи Патрисио отрази удара. Така първото полувреме завърши без попадения.

Малко след подновяването на играта „ацтеките” излязоха напред. В 54-ата минута Чичарито напредна отляво и центрира, топката рикошира в тялото на бранителя на Португалия Нето и влетя в мрежата.

Отговорът на европейските шампиони не закъсня и само 7 по-късно Желсон Мартинеш можеше да изравни, но ударът му с глава от близо метър бе спасен от Очоя. Все пак играчите на Фернандо Сантош стигнаха до изравнителния гол и то буквално минути преди края. Точен за португалците бе най-опитният в състава Пепе, който вкара страхотно попадение, засичайки центриране на Рикардо Куарешма.

В 103-ата минута Португалия получи за втори път право да изпълни 11-метров наказателен удар. Този път зад топката застана Адриен Силва, който с мощен шут не остави никакви шансове за Очоя за крайното 2:1.

До края на срещата и двата тима останаха в намален състав, след като червени картони получиха Нелсън Семедо от португалците и Раул Хименес от мексиканците.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация