Льов: Показахме, че сме най-добрите в света

09:42
Льов: Показахме, че сме най-добрите в света

"Преди мача Артуро Видал каза, че ако Чили спечели титлата, това означава, че те са най-добрият отбор в света. Е, нашата победа означава, че ние все още сме най-добрият отбор в света и то с толкова млад състав", заяви селекционерът на Германия Йоаким Льов след триумфа в Купата на конфедерациите.

Бундестимът стигна до трофея след победа с 1:0 над Чили във финала миналата вечер, като единственото попадение на "Зенит Арена" в Санкт Петербург отбеляза Ларс Щиндл в 20-та минута. Льов реши да даде шанс на по-млади играчи в надпреварата, като включи в групата едва трима футболисти, които станаха световни шампиони през 2014-та година в Бразилия.

"В кръга на шегата, сега трябва да помислим кои от играчите, които оставихме у дома, ще можем да включим за Европейското първенство догодина. Ако погледнем сериозно, ние създадохме алтернативи, като дадохме на младите опит в толкова важни мачове тук. Победата тук и на Европейското първенство до 21 години преди няколко дни не ни гарантира спечелването на Световното първенство. Ние обаче винаги сме един от фаворитите и ще се справим с това", коментира Льов след финала.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация