Нашите изхвърчаха от Евро 2017 след класическа загуба от Германия (видео)

20:56
Нашите изхвърчаха от Евро 2017 след класическа загуба от Германия (видео)

Националният отбор на България до 19 години отново записа тежка загуба от Германия на Европейско първенство в тази възраст. Тимът на Ангел Стойков отстъпи с 0:3 във втори мач от група "Б" на Евро 2017 в Грузия.


Двубоят се игра пред 4000 зрители на стадион "Тенгиз Буржанадзе" в Гори, като лично селекционерът на представителния ни тим Петър Хубчев пристигна за срещата.


За голямо наше съжаление не можа да се получи хубав мач, след като в 19-ата минута "лъвовете" губеха с 0:2, а също така бяха с човек по-малко срещу един от най-силните отбори на своята възраст. Освен това реферът от Русия Сергей Лапочкин, който даде две дузпи за германците, не отсъди даде чиста дузпа за България в 34-ата минута, когато Калоян Кръстев бе повален от вратаря Айке Бансен.


Преди това националите ни отново пуснаха ранен гол. Това се случи в 9-ата минута, когато Етиен Аменидо стреля, топката рикошира в Андреа Христов и спря в мрежата. Бранителят от Славия фаулира деветката на германците в 17-ата минута, като бе изгонен, а противникът получи право да изпълни дузпа. Тя бе реализирана от капитанът Гьокхан Гюл.


При опитите на селекцията на Ангел Стойков да се върне в мача удар на Йорданов бе блокиран от защитник, а Кръстев с глава не уцели вратата, след което пък не бе отсъдена 100% дузпа на талантите ни, която можеше да ги върне в мача. Така във втори пореден мач на това първенство отборът на Стойков е ощетен от реферите, след като срещу Англия не бяха отсъдени две дузпи. Първата от тях бе в 5-ата минута, след като защитник изби от голлинията с ръка за моментното 1:1.
Втората част започна с пропуск на Йорданов, а малко след това в 54-ата минута германците вкара трети гол. Той отново беше след точно изпълнена дузпа. Резервата Васил Добрев фаулира Аменидо, а Доминик Франке вкара за 3:0.


Това довърши нашите момчета, които в следващите минути можеха да получат и още голове, но изявите на Наумов и пропуските на германците се оказаха решаващи. Все пак играчите на Стойков опитваха да атакуват с 10 човека и да търсят първи гол на Европейско първенство,  който остана мираж след първите осем мача на такъв форум.


Поражението изхвърли България от турнира преди последната среща с Холандия на 9 юли, която отново ще се играе в Гори.

 

ГЕРМАНИЯ - БЪЛГАРИЯ 3:0


1:0 Аменидо (9)
2:0 Гюл (19-дузпа)
3:0 Фриде (54-дузпа)

 

ГЕРМАНИЯ: Айке Бансен, Йонас Бусам, Доминик Франке ,Юлиан Шабо, Гьокхан Гюл (80-Максим Авуджа), Денис Гайгер, Аймен Баркок (71-Боте Баку), Сидни Фриде, Етиен Аменидо (76-Давид Раум), Робин Хак, Гьоркем Салам,
Резерви: Маркус Шуберт, Матс Кьолерт, Феликс Гьотце, Тобиас Варшевски
Селекционер: Франк Крамер

БЪЛГАРИЯ: Даниел Наумов, Петър Генчев, Андреа Христов, Петко Христов, Ангел Лясков, Георги Янев, Ивайло Найденов (70-Матео Стаматов), Иван Тилев (21-Васил Добрев), Георги Русев, Томислав Йорданов, Калоян Кръстев (82-Станислав Иванов)
Резерви: Димитър Шейтанов, Мариан Димитров, Светослав Ковачев,  Ивайло Климентов, Станислав Иванов
Селекционер: Ангел Стойков
Червен картон: Андреа Христов (17)
Жълти картони: Русев, Найденов, Янев, Гюл
Стадион: "Тенгиз Буржанадзе", Гори - 4000 зрители
Съдия: Сергей Лапочкин, Русия

 


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация