Мбапе на крачка от Реал Мадрид

13:14
Мбапе на крачка от Реал Мадрид

Звездата на Монако - Килиан Мбапе, е избрал да продължи кариерата си в европейския клубен шампион Реал Мадрид

Според "Марка", 18-годишният френски национал вече е постигнал договорка с кралете относно личния си договор. Той ще е до 2023 година, а заплатата на талантливия нападател ще възлиза между 6 и 7 млн. евро чисто на сезон. Очаква се скоро и Монако да даде зелена светлина за трансфера, като в касата на монегаските ще влязат рекордните 130 млн. евро. Това ще направи Мбапе най-скъпия футболист в историята на футбола.

Нападателят се колебаеше дали да премине на "Сантяго Бернабеу" това лято. Причината е, че той иска да играе редовно заради предстоящото световно първенство в Русия. Мбапе обаче е направил избора си след срещата със Зинедин Зидан и Флорентино Перес. Двамата са го убедили, че въпреки младостта си ще получи достатъчно голям шанс за изява. Привличането на Мбапе в Реал означава, че от Мадрид ще си тръгне поне един измежду Алваро Мората и Хамес Родригес. 

Интерес към звездата на френския шампион проявяват още Арсенал и ПСЖ, но по всичко изглежда, че те няма да успеят да преборят конкуренцията на Белия балет.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация