Ботас спечели пол позишън за Гран При на Австрия

17:05
Ботас спечели пол позишън за Гран При на Австрия

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас успя да спре опита на Себастиан Фетел от Ферари да стартира от първа позиция при наказанието от пет позиции на другия пилот на "Сребърните стрели" Люис Хамилтън за утрешната Гран При на Австрия. Така след днешната квалификация Валтери ще има шанса да атакува победата на пистата "Ред Бул Ринг", но преди това ще трябва да се справи с атаките на Фетел.


Четирикратният световен шампион бе по-бавен от лидера с 0.4 сек., но шансовете му са много по-големи, след като Хамилтън записа едва трето време. С добавените пет позиции назад на стартовата решетка заради смяна на скоростна кутия британецът ще трябва да се бори за място на подиума от осмо място.


Така четвъртият в днешната квалификация Кими Райконен от Ферари ще стартира от трето място утре. Зад него ще бъдат съотборниците в Ред Бул Даниел Рикардо и Макс Верстапен. Ромен Грожан от Хаас и Серхио Перес от Форс Индия също печелят по една позиция напред заради наказанието на Люис и ще потеглят съответно от шесто и седмо място.


Другият пилот на Форс Индия - Естебан Окон, и Карлос Сайнц от Торо Торо допълват подреждането в топ десет. Фернандо Алонсо от Макларън-Хонда остана едва 12-и.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация