Федерер пречупи набързо съпротивата на Гришо

18:41
Федерер пречупи набързо съпротивата на Гришо

Григор Димитров отпадна на осминафиналите на турнира от Големия шлем Уимбълдън. Българинът отстъпи с 4:6, 2:6, 4:6 на Роджър Федерер.

 

В първите осем гейма от първия сет двамата тенисисти взимаха своите подавания, като повече трудности изпитваше Димитров.


При 4:4 и сервис гейм на Гришо, Федерер проби и така му се отвори възможност да затвори сета при своето подаване. Швейцарец взе гейма на нула и поведе с 1:0 сета.


Вторият сет започна по подобен начин. При 2:2, Федерер проби Гришо. Роджър защити без проблем сервис подаването си в следващия гейм и дръпна с 4:2. След като допусна седмата си двойна грешка от началото на мача, Григор загуби и следващия си сервис гейм. Швейцарецът не даде никакъв шанс на Димитров при своето подаване и без проблем затвори втория сет.


Слабото представяне на Димитров продължи и в третия сет. След като двамата тенисисти си размениха по два гейма в началото на частта, Гришо загуби своето подаване заради свои непредизвикания грешки. Роджър бе безпощаден в следващия гейм и не се затрудни да затвърди пробива си.


След това обаче, Григор успя да се вдигне и постигна първият си пробив в двубой в осмия гейм на третия сет. Последва нов срив в играта на Димитров. Българинът бе пробит в своя сервис гейм и по този начин Федерер получи прекрасна възможност да затвори сета и мача.


Швейцарският маестро безпощадно довърши започнатото и след час и 37 минути съпротивата на Гришо бе пречупена. Федерер записа лесна победа. Димитров продължава да е без успех срещу този опонент.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари