Геройско представяне на Ботев! "Канарите" измъкнаха голово равенство като гости на Бейтар (видео)

23:01
Геройско представяне на Ботев! "Канарите" измъкнаха голово равенство като гости на Бейтар (видео)

Бейтар Йерусалим и Ботев Пловдив завършиха наравно 1:1 в първи двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Мачът се игра на стадион " “А Мошава” в Петах Тиква.


В минутите след първия съдийски сигнал домакините натиснаха здраво гостите от Пловдив и се настаниха трайно в тяхната половина. До сериозна ситуация пред вратата на Иван Чворович обаче не се стигна. И тъкмо когато “канарчетата” се бяха справили с агресивните действия на Бейтар в началните минути, израелският клуб откри резултата. Защитникът Тал Хила се възползва от неадекватната намеса на Чворович след изпълнението на ъглов удар отляво и с глава прати топката в опразнената врата на пловдивчани.


Десет минути след попадението на Хила дойде и първият удар на Ботев по посока вратата на Борис Клайман. Започналият като титуляр днес на мястото на Лъчезар Балтанов Серкан Юсеин отправи много хубав изстрел от близо 30 метра дистанция и затрудни максимално стража на Бейтар, който изби в корнер. След последвалото центриране “канарчетата” не успяха да поставят под напрежение домакините, които на свой ред организираха бърза контраатака, която приключи с удар на Конте от границата на наказателното поле. За щастие на Чворович топката не намери очертанията на вратата му.


Късметът сериозно покри носителя на Купата на България за 2017 година и в 30-ата минута, когато след бърза атака по дясното крило топката стигна до Шехтер, който бе оставен непокрит на точката за изпълнение на дузпа. Капитанът на Бейтар обаче не я намери по най-добрия начин и я прати високо над българската врата. Четири минути по-късно фрапантен пропуск направи и неговият колега в редиците на “жълто-черните” - Тодор Неделев. Лидерът на Ботев по перфектен начин бе изведен зад защитата на домакините от Омар Косоко, но останал сам, очи в очи с Клайман, не успя да го преодолее и намери очертанията на вратата.


Секунди преди края на първата част “виновникът” за попадението на Бейтар Иван Чворович частично изкупи “греха” си в 11-ата минута, след като се намеси перфектно и предотврати сигурен втори гол във вратата си. Отново бившият национал на България бе последна преграда пред футболистите на Шарон Мимер в даденото от главния съдия Бартош Франковски продължение.


След подновяването на играта момчетата на Шарон Мимер излязоха крайно амбицирани да реализират втори гол и да затворят срещата. Притиснати, футболистите на Николай Киров допуснаха нова поредица от грешки в защита, от които обаче домакините не успяха да се възползват. Натискът на Бейтар продължи в първия четвърт час игра, като в неговия край Ерик Сабо бе много близо да реализира рядко красив гол от над 30 метра дистанция. За късмет на Чворович топката буквално облиза лявата сглобка от външната страна.


Ботев Пловдив се събуди едва след като бе изтекъл един час игра и бе близо до изравнителен гол. В 72-ата минута пък момчетата на Николай Киров сътвориха най-красивия момент в мача, когато с два паса буквално матираха защитата на домакините. Косоко получи в центъра и без да обработва топката я подаде с едно докосване към Неделев, който мигновено, с филигранен пас, я прати в предни позиции към резервата Тони Тасев. Бившият ас на Пирин (Благоевград) я настигна в наказателното поле, финтира добре противников защитник, след което обаче стреля неточно.


И ако тук и късметът, и неумението пред гола отново обърнаха гръб на пловдивчани, то секунди по-късно нямаше кой да спре носителите на Купата на България за 2017-а. Може би най-силният играч в редиците на “канарчетата” тази вечер - Омар Косоко, се пребори за една топка и от легнало положение изведе връхлитащия в наказателното поле Крум Стоянов. Крилото на Ботев стреля, Клайман отрази първоначално, но при добавката нямаше кой да изпревари хвърлилия се на самопожертвователен шпагат Серкан Юсеин, който от неудобно положение успя да прати топката в мрежата на Бейтар.


В последните десет минути домакините увеличиха скоростта и стесниха обръча пред вратата на Чворович. На преден план пък излезе ветеранът Йоси Бенаюн, който се отличи с няколко чудесни отигравания в предни позиции. Като по чудо домакините в жълто-черен екип не успяха да се възползват от новата порция подаръци, която Ботев и в частност вратарят Иван Чворович им поднесоха. В крайна сметка, въпреки множеството положения пред вратата на бившия национал на България, израелците не успяха да стигнат до победата.


Бейтар Йерусалим - Ботев Пловдив 1:1

 

1:0 Хила (11)

1:1 Серкан Юсеин (72)


Бейтар: 1. Клейман, 2. Конте, 3. Келтйенс, 5. Мори, 6. Хила, 8. Веред, 9. Шехтер (к), 14. Клаудемир, 18. Езра, 23. Хайстер, 52. Сабо
Старши треньор: Шарон Мимер


Ботев: 99. Чворович, 2. Панов, 4. Генев, 7. Бризола, 8. Неделев (к), 10. Юсеин, 14. Меледже, 20. Косоко, 23. Минев, 25. Стоянов, 70. Димов
Старши треньор: Николай Киров


Главен съдия: Бартош Франковски
Стадион: “А Мошава”, Петах Тиква
 

 


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

baro99
14.07.2017 09:19

Браво Български момчета.
Пожелавам ви успех и у нас.

StadobolGovnin
13.07.2017 23:14

Като гледам, само този клуб ще остане да брани европейската футболна чест на България!

Huntzilla
14.07.2017 18:51

Отборът, който отпадна още на жребия и за който говориш Осъм-Ловеч-Етрополе не е ЦФКА Средец (ЦСКА), но друго си е Динамо-Витоша-Левски-Спартак София - "супер евробоец"!

Rashford
14.07.2017 00:15

Ако чакахме на цфка-средец-септемврийско знаме-осъм-кърпачев ловеч-етрополе, които отпаднаха още преди жребия, то отдавна да сме я загубили тази европейска чест.