Локо Пловдив удари Етър като гост на старта на Първа лига (видео)

21:15
Локо Пловдив удари Етър като гост на старта на Първа лига (видео)

Представителният отбор на Локомотив Пловдив постигна победа над Етър (Велико Търново) като гост с 2:1 в откриващия мач на новия сезон в Първа лига. Головете за победата реализираха Веселин Марчев и Дани Кики.

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендата Аян Садъков. В началните минути на двубоя липсваха положения пред двете врати. В 21-та минута Димитър Везалов получи контузия и бе принудително заменен от Димитър Велковски. Две минути по-късно капитанът Дани Кики нанесе точен, но слаб изстрел по посока вратата на "болярите". След половин час игра Локомотив откри резултата за 0:1! Дълъг диагонален пас на Ванчо Траянов изведе Веселин Марчев на удобна позиция и изпрати топката в мрежата на Етър. Това бе и първият гол за сезон 2017/2018 в Първа лига. В самият край на първото полувреме Локомотив успя да удвои своята преднина. Прецизен шут от границата на наказателното поле на Дани Кики се озова във вратата на домакините за 0:2!

В 49-та минута Пламен Крумов пробва изстрел след фаул, но не уцели целта. В 63-та минута на старши-треньорът Войн Войнов се наложи да направи втора принудителна смяна в срещата. Серджо Телес напусна, а на негово място влезе Стефан Йевтоски. Три минути по-късно центриране на Бакалов намери Мартинович в наказателното поле, но ударът с глава на словенецът мина встрани от вратата на Акалски. В 68-та минута опасен удар на Етър чрез Цветомир Тодоров бе спасен от Илко Пиргов. В 81-та минута Етър намали резултата. Цветомир Тодоров от пряк свободен удар реализира в полза на домакините за крайното 1:2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация