Федерер крачи към 8-ма титла на Уимбълдън

21:19
Федерер крачи към 8-ма титла на Уимбълдън

Роджър Федерер се класира на 11-ия си финал на Уимбълдън, след като продължи с перфектното си представяне в турнира и победи чеха Томаш Бердих със 7-6(4), 7-6(4), 6-4 във втория полуфинал от мъжката схема.

Швейцарската легенда не бе изгубил сет по пътя си към полуфиналите и днес отново бе на изключително ниво, не оставяйки никакви шансове на Бердих. 11-ят в схемата се държа достойно и стигна до два тайбрека, но така и не успя да вземе сет. В първия сет Федерер проби рано, но Бердих успя да изравни и да стигне до тайбрек. Там носителят на 18 титли от Големия шлем дръпна рано в резултата и не изпусна предимството си, за да поведе в резултата.

Втората част мина без пробиви, а в тайбрека отново Федерер наложи волята си и спечели със същия резултат – 7-4. В третия сет 7-кратният шампион постигна един пробив и след това с лекота затвори мача след 2 часа и 18 минути игра.

По този начин Роджър Федерер се класира за 11-ия си финал на Уимбълдън, а в мача за титлата в неделя ще се изправи срещу Марин Чилич, който по-рано днес победи Сам Куери в 4 сета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация