Двойна победа за Мерцедес в Гран При на Великобритания

16:47
Двойна победа за Мерцедес в Гран При на Великобритания

Звездата на Мерцедес Люис Хамилтън спечели домашната Гран При на Великобритания и взриви родните фенове по трибуните на легендарната английска писта "Силвърстоун". Съотборникът му Валтери Ботас успя да направи победата за "Сребърните стрели" двойна с второто си място днес. Финландецът стартира едва девети, но успя да стигне до второто място на подиума.


Отборът на Ферари преживя пълен провал и само третото място на Кими Райконен спаси до някъде италианците. Обиколка преди финала Кими и Фетел трябваше само да докарат болидите си до бокса и щяха да са близо да минимализират до краен предел загубата днес. Съдбата обаче не позволи това да се случи и двамата пилоти спукаха предна гума.


Райконен все пак успя да влезе в бокса преди сликът да се разпадне и това му позволи да се върне трети. Фетел нямаше този късмет, предната му гума буквално изчезна от джантата и така четирикратният световен шампион трябваше да се добере до бокса, като направи почти пълна обиколка.

 

След връщането си на трасето германецът все пак някак си успя да финишира седми и по този начин да не позволи на Люис да го изпревари в класирането при пилотите. Преднината на пилота на Ферари обаче бе стопена от 20 на 1 точка.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация