Треньорска рокада в Лудогорец при провал на реванша с Жалгирис

11:08
Треньорска рокада в Лудогорец при провал на реванша с Жалгирис

Реваншът с Жалгирис от втория предварителен кръг на Шампионската лига може да се окаже от решаващо значение за бъдещето на старши треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев. “Орлите” загубиха първата среща като гост с 1:2, и ако отпаднат от турнира в сряда, това почти сигурно ще означава, че наставникът трябва да поеме вината и да си стегне багажа от Разград.

 

Опитният специалист е вече няма контрол над съблекалнята, като е изпуснал и чужденците. Именно това бе основният му коз в работата досега - разбирателството с бразилците. Вече обаче нещата са излезли извън релси.

 

Мачът с Жалгирис, а и някои от проверките на лагера в Австрия подсказаха за известно напрежение. Фактът, че Вандерсон не подаде ръка на Дерменджиев при смяната му в Литва, е показателен. Треньорът определено не смее да прави много смени по време на мачовете, а когато все пак се реши, това става в последните 10 минути на срещите. Наставникът се притеснява някой от играчите да не му се разсърди и така на практика се превръща в техен заложник. Абсурдно е да се говори, че футболистите имат респект към Дерменджиев, още повече, че много от тях взимат и доста повече пари от него.


Хората по високите етажи на клуба вярват, че първият съперник в Европа ще бъде елиминиран, но ако това не се случи, жертвата е предопределена - старши треньорът.


Евентуалната смяна обаче може и да се забави с няколко дни, тъй като в неделя Лудогорец гостува на ЦСКА-София на “Армията” и едва ли ще има време за резки движения в толкова кратък срок.


Дори и разградчани да отстранят Жалгирис, вероятността Дерменджиев да изкара още дълго начело на отбора е минимална. “Зелените” отбелязаха сериозен регрес в играта си миналата пролет, а сега затвърдиха това впечатление с представянето си в мача с литовците.

 

“Тема спорт”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zlobar4o
17.07.2017 12:35

И да победят бат жоро "треньоро" трябва да си ходи защото по един и същи начин реди футболистите независимо от моментната им форма т.е разчита на късмета и кфото стане ебаси треньора никаква мисъл през главата не протича питайтв го каква му е стратегията за някой мач ... Отговор смислен няма да има!!!

nikolaigalata
17.07.2017 13:54

Ами аз съм на същото мнение . Георги Дерменджиев е неадекватен за мен . Той изобщо не е за треньор по принцип, а какво остава да е треньор на най-добрия български отбор в момента . Аз не искам да обиждам човека ,но такава е реалността . Един човек или може дадено нещо да прави или практикува ,или не може . Специално на Георги Дерменджиев не му се отдава и той няма какво да се сърди . Просто от ръководството на отбора трябва да търсят друг треньор . И ако ти той не става , следващия , следващия ... докато не намерят човек който разбира . То не им трябва най-добрия специалист в света , а просто човек който малко от малко поне да има понятие от футбол . Какъвто за жалост трудно се намира в България ,поне от видяното от мен през последните 20 години .