Илиан Илиев: Трябва да сме по-освободени

09:37
Илиан Илиев: Трябва да сме по-освободени

Верея има затруднения в завършващата фаза и трябва да работим най-вече върху това, обяви треньорът на старозагорския тим Илиан Илиев след тежката загуба от Черно море с 0:4 във втори кръг на Първа професионална лига.

"Причините за загубата ли? В първия мач не съм сигурен, че не се противопоставихме. Днес не влязохме добре в мача, стъписахме се, ранният гол ни изигра лоша шега. Между първия и втория гол имахме ситуации, които не завършихме. Имахме такива и между втория и третия, а и между третия и четвъртия гол. Голът на Черно море ни принуди да играем стъписано. Те направиха добра селекция, когато на такива футболисти оставиш пролуки, те наказват", започна наставникът на Верея.

"Сега разбирам защо Сашо Томаш и Косьо Мирчев играеха така затворено. Направихме детински грешки. Опитните футболисти на Черно море, с тяхното самочувствие ни наказаха. При 2:0 за тях третият гол вече ги направи сигурни в победата. В предния мач не допуснахме голове, но пак имахме проблеми като цяло в завършващата фаза. Аз и моят щаб трябва да преосмислим. Не пресираме високо, имаме време до другия мач, трябва да осмислим нещата", добави специалистът.

"Ясно е, че 0:4 е неприятен резултат, играхме по-бавничко. Трябва да сме малко по-освободени, по-креативни в завършващата фаза. Първият им гол падна в третата минута, в самото начало. Не видях даже как стана, беше на далечната греда, получила се е грешка. Имахме флангови атаки, играхме 4-4-2 с двама чисти нападатели срещу Черно море. Проблемите явно не са от тази година, отборът вървеше трудно и миналата година. С трансфери трудно ще излезем от това, защото имаме опитни играчи", каза още Илиев.

"Няма никакви финансови проблеми, на футболистите им е изчистено всичко - заплатите се взимат в деня. Проблем са ни последните 30 метра, казах го и след миналия мач, повтарям го", завърши Илиан Илиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация