Официално: Бенжамин Менди подписа с Ман Сити

15:54
Официално: Бенжамин Менди подписа с Ман Сити

Ръководството на Манчестър Сити финализира трансфера на левия краен бранител на Монако Бенжамин Менди. 23-годишният френски национал подписа 5-годишен контракт с гражданите, като ще носи екип с номер 22 на гърба.

От "Етихад" не разкриха точна сума по трансфера, но според британските медии тя е възлизала на 52 милиона паунда, което прави Менди и най-скъпият бранител в историята на футбола.

"Изключително съм щастлив да се присъединя към Манчестър Сити. Това е един от водещите клубове в Европа, който в лицето на Пеп Гуардиола разполага с мениджър, изповядващ атакуващ стил на игра. Уверен съм, че в следващите няколко години ще постигнем много успехи", заяви френският защитник пред официалния сайт на Сити.

Менди става четвъртото лятно попълнение на сините от Манчестър, след като клубът си осигури услугите на Бернардо Силва (Монако), Едерсон Мораес (Бенфика) и Кайл Уокър (Тотнъм).

Иначе през изминалия сезон 23-годишният френски бранител изигра 34 мача за Монако, като помогна на тима си да спечели шампионската титла в Лига 1 за първи път от 17 години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация