Ботев спечели Суперкупата на България (видео)

19:43
Ботев спечели Суперкупата на България (видео)

Ботев Пловдив спечели Суперкупата на България, след като се наложиха над Лудогорец след изпълнение на дузпи с 6:5. В редовното време, мачът, който се игра на стадион "Лазур" в Бургас, завърши 1:1. След днешния неуспех почти сигурно Георги Дерменджиев ще напусне поста на старши треньор.

Първото попадение в срещата бе дело на Тодор Неделев в 16-ата минута. Вандерсон изравни в 48-ата минута.

В 10-ата минута Лазар Марин отправи силен изстрел, но Хорхе Броун се хвърли и изби. В 16-ата минута Тодор Неделев изведе своя отбор напред в резултата, след красив гол от пряк свободен удар за 0:1. Орлите реагираха като попарени и до края на първата част не оставиха никакъв шанс на своя опонент. Лудогорец атакуваше, а Ботев се бранеше и разчиташе предимно на контраатака. Футболистите на Георги Дерменджиев обаче направиха доста пропуски. В 28-ата минута късметът бе на страната на канарчетата. Марселиньо нацели страничния стълб след изпълнение на фаул. Минута по-късно българският шампион отново бе на крачка от гола. Вандерсон шутира остро и Кайзер парира. При добавката Абел Анисе не успя да нацели добре топката и пропусна добра възможност да изравни. В 39-ата минута Сисиньо пропусна добра възможност за гол, след като не успя да нанасе удар от няколко метра. В самия край на първата част Ботев оцеля като по чудо. Анисе стреля, кълбото се удари в крака на Клаудио Кешеру и срещна горната греда.

Последва нова скоростна атака на орлите. Вирджил Мисиджан бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да се възползва от изгодната ситуация. Лудогорец стартира ударно второто полувреме и логичното се случи. Атака като по учебник завърши с гол във вратата на символичните гости за 1:1. Кешеру получи топката и продължи към връхлитащия Вандерсон. Крилото отбеляза с майсторски удар по диагонала, като преди да навеси мрежата кълбото срещна гредата. В 57-ата минута удар на Фернандо Виана премина близо до страничния стълб на вратата на Броун.

Оттук до края на мача темпото падна. Двата тима нарушиха играта си и единствено успяха да разменят по една опасност, която не доведе до гол. Така се стигна до изпълнения на дузпи и тимът от Пловдив излезе победител. Пропуск от бялата точка направи Марселиньо, който се оказа решамащ.

Стартови състави:

Лудогорец: Броун, Натанаел, Сисиньо, Моци, Пластун, Анисе, Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан, Кешеру 

Ботев: Кайзер, Панов, Димов, Генев, Марин, Юсеин, Бризола, Балтанов, Неделев, Тасев, Виана

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари