Роси даде срок от 2 седмици за доказване

10:04
Роси даде срок от 2 седмици за доказване

Новият треньор на Левски Делио Роси е дал срок от две седмици на всички играчи в състава да се докажат. Толкова ще продължи гратисният период, който ще има всеки, за да разгърне потенциала си. Той е обявил пред футболистите, че за него няма титуляри или резерви, а всеки ще получи равен шанс, за да се докаже пред него. И в зависимост от представянето в тренировките Роси ще преценява кой каква роля ще има в състава, пише "Тема Спорт".

Специалистът вече заяви, че ще иска да изгради балансиран състав. Той и помощниците му са отчели, че Левски има твърде пропусклива отбрана, а от друга страна, много трудно стига до голови положения. Отделно от това, той не е останал доволен от кондиционното състояние на играчите. Тези изводи Роси е направил на база на изгледаните мачове на Левски. Той е наблюдавал абсолютно всички двубои на сините от този сезон.

Желанието на Роси е в Левски да продължи да използва любимата си схема 4-3-3. За целта обаче на него ще му трябва още един атакуващ флангови играч освен Габриел Обертан. Затова няма да е изненада, ако сините се подсилят с крило. Наред с това Роси е отчел, че Левски има проблем в центъра на защитата, и по-точно в лявата й част - на този пост действа Димитър Пиргов, който е в слаба форма от началото на сезона. Вдясно пък е Давид Яблонски.

В първите дни сериозен минус за Роси и помощниците му Феделе Лимоне (асистент), Матиа Винченци (кондиционен треньор) и Доменико Ботичела (треньор на вратарите) ще бъде езиковата бариера.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация