Чудесно начало за Гришо на турнира в Синсинати

20:34
Чудесно начало за Гришо на турнира в Синсинати

Първата ни ракета Григор Димитров надигра със 7:6 (5), 6:4 испанския ветеран Фелисиано Лопес в мач от втория кръг на турнира от серията "Мастърс" в Синсинати, където миналата година 26-годишният хасковлия достигна полуфиналите. Поставеният под №7 в схемата българин загуби от левичаря на турнира на трева в "Куинс" по-рано тази година, но днес не даде сет на 35-годишния левичар. Миналия сезон Димитров отново надви Лопес в Синсинати, но след тайбрек в третия сет, като двамата се срещнаха отново във втория кръг. Григор вече има три победи от пет мача срещу левичаря от Толедо.


Димитров направи един пробив в мача днес и отрази трите брейкпойнта, които се откриха пред испанеца. Българинът записа 11 аса (с 3 повече от Лопес) и 2 двойни грешки в продължилия 91 минути мач.

 

В третия кръг Димитров очаква победителя от двубоя между неудобния за хасковлията аржентинец Хуан Мартин Дел Потро и американския квалификант Мичъл Крюгър. В първия кръг Дел Потро елиминира поставения под номер 10 чех Томаш Бердих с 3:6, 7:6 (1), 6:0. Заемащият място №244 в ранглистата Крюгър пък даде само три гейма на французина Беноа Пер - 6:2, 6:1.


Днес двамата тенисисти спечелиха лесно откриващите си сервис-геймове в мача, но във второто си подаване Димитров имаше проблеми. Хасковлията трябваше да отразява точка за пробив при 30:40. Григор вкара хубав сервис, а след това с добре насочен форхенд затрудни съперника си, който не успя да върне топката и точката за пробив бе заличена. Димитров взе и следващите две точки и спаси подаването си за аванс от 2:1. В шестия гейм и Григор си извоюва брейкпойнт, но бе притиснат при следващата точка от съперника си и Лопес се измъкна, изравнявайки резултата - 3:3. В осмия гейм, в който сервираше испанецът, Димитров имаше възможности за пробив, но Лопес успя да се измъкне. Геймът продължи около 8 минути, но левичарят все пак се пребори за 4:4. Григор отговори със светкавичен гейм, с който си върна водачеството в резултата - 5:4. В следващите минути и двамата тенисисти печелеха с лекота геймовете, в които сервираха и тайбрекът нямаше как да бъде избегнат.


В него Димитров игра много стабилно и успя да се възползва от ранен мини-пробив, който му позволи да поведе с 4:1. Лопес намали изоставането си на 3:4, но Григор си спечели 3 поредни сетбола при 6:3. Испанецът заличи първите два с помощта на своя сервис, но при третия допусна грешка от бекхенд и българинът взе първата част.


В третия гейм на втория сет бе реализиран първият пробив в мача - от Григор, при това на нула. В шестия гейм Димитров успя да отрази две поредни точки за пробив при 15:40 и удържа подаването си за 4:2. При 5:3 Димитров имаше мачбол, но началният удар бе на Лопес и испанецът се спаси, принуждавайки Григор да сервира за победата при 5:4. Димитров пропусна нови два мачбола при 40:15 в десетия гейм, който премина през дюс, но в крайна сметка българинът не допусна по-сериозни усложнения и прекърши противника си, осигурявайки си място в следващата фаза.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация