Реал Мадрид грабна Суперкупата! Барса е на колене! (видео)

23:07
Реал Мадрид грабна Суперкупата! Барса е на колене! (видео)

Реал Мадрид победи Барселона с 2:0 на стадион "Сантияго Бернабеу" в мач реванш за Суперкупата на Испания. С общ резултат 5:1 "Кралския клуб" грабна трофея.

 

Двубоят стартира с удар на Модрич, блокиран от Юмтити. Първият гол обаче не закъсня. В 4-ата минута Асенсио получи топката на около 30 метра от вратата и не се поколеба веднага да стреля. Топката описа интересна парабола а Марк-Андре тер Стеген само изгледа нейния полет към вратата. В 7-ата минута публиката на "Бернабеу" развя бели кърпички и започна да освирква в знак на несъгласие с наказанието за 5 мача на Кристиано Роналдо.


Барса имаше нужда от известно време, за да се съвземе, а когато го направи, изстрел на Луис Суарес премина над напречната греда. В 16-ата минута Меси се оказа непокрит в близост до вратата на Реал, но реши да завършва сам атаката, вместо да търси Суарес, и сгреши. Кейлор Навас на мига се хвърли в краката на аржентинеца, за да предотврати опасността.


Моментната активизация на каталунците не продължи дълго и в средата на полувремето Реал отново пое контрола над събитията. Марсело проби на скорост и центрира, но нямаше кой да засече подаването му. В 25-ата минута Бензема намери с хубав пас Асенсио, но този път младокът шутира неточно. Малко по-късно от идентична позиция Лукас Васкес също стреля в аут.


В 33-ата минута силен удар на Васкес прати топката в гредата, но в 39-ата Реал заслужено удвои преднината си. Отново Марсело напредна необезпокояван и върна в наказателното поле към Бензема, който мина зад гърба на Юмтити и спокойно разстреля Тер Стеген. В самия край на полувремето нов изстрел на Бензема излезе в аут.


В началото на втората част Валверде извади Пике, който получи контузия, и вместо него се появи новото попълнение Нелсон Семедо. Меси напомни за себе си с пробив в 53-ата минута, но късметът не беше с аржентинската звезда и ударът му попадна в напречната греда. Реал отвърна с шут на Бензема, спасен от Тер Стеген.


Футболистите на Реал играеха хладнокръвно и с много настроение, а и резултатът им позволяваше да радват публиката с технични изпълнения. Барса пък всячески се опитваше да върне един гол и да търси евентуален обрат. В 64-ата минута малко не стигна на Сержи Роберто да засече центриране на Алба. Последва пропуск на Суарес, а в 70-ата минута уругваецът нацели и гредата с глава, след като преди това Кейлор Навас спаси удар на Меси.


В крайна сметка гостите не съумяха да стигнат дори да почетно попадение. След като изтекоха трите минути продължение на редовното време, което реферът беше дал, футболистите на Реал започнаха празника си по случай спечелването на Суперкупата.

 

РЕАЛ МАДРИД - БАРСЕЛОНА 1:0

1:0 М. Асенсио (4)

2:0 Бензема (38)

 


РЕАЛ МАДРИД: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Ковачич, Кроос; Васкес, Бензема, Асенсио


БАРСЕЛОНА: Тер Стеген; Масчерано, Пике, Юмтити; Сержи Роберто, Ракитич, Бускетс, Андре Гомеш, Алба; Меси, Суарес

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Gopcho
17.08.2017 09:40

На кратко, реал бяха класа над нас. Друго не може да се каже за този мач. Извън мача има нялколко неща, които могат да се кажат. 1-во или избрахме най-смешния треньор или просто се прави на такъв. 2-ро Семедо се влючи повече от фантастично и ако не започне да го налага по-добре да правим 3 загуби и да изчезва. Всеки ли треньор ще се прави на оригинален като ми пускат Роберто "бек" или крило. Андре Гомеш този е скаран с футбола, не знам защо го мъчат още в този спорт момчето, че о на всичкото отгоре в Барса. 40 милиона и 200 да предложат явно няма да го продадем и ще играе на мястото на Меси даже скоро време. 3-5-2 какво? 3-то Алба, Ракитич, Масчерано(изчерпа се), Гомес нямат място в този отбор. 4-то Масчерано централен защитник докога? Всеки мач го надскачат има поне за 5 гола вина(донякъде , защотото не е виновен той, че играе като защитник, а е висок, колкото Меси) ,които са ни вкарали само срещу реал с глава. В предни позиции Деулофеу, няма смисъл, момчето е на километри от Васкес или Асенсио. Там трябва Азар, халф освен Ериксен или Коутиньо другите ще са като Гомеш. Ляв защитник време е Алба да си ходи. Енрике го беше забил накрая, сега Валверде не му симпатизирал, ами махайте го. Има хиляди играчи по-добри от него. Посредсвена, да не кажа средняшка работа е положението в момента. Трябва някой да им отвори очите, че малко се получава "слепец води слепеца".

CFC_H_A_Z_A_R_D
17.08.2017 08:23

Тия пък треньора им е виновен.Първенството не е почнало паднали 2 мача от Реал за картонката и вече са се предали.Реал,че ви смаза и 2та мача ви смаза ама все някъде ще я закъсат.Всеки отбор има слабо място!!!

Georgi.Ilinov
17.08.2017 05:46

Честита купа на истинските фенове на реал мадрид.Да аз съм фен на барса,но трябва да гледаме реално на нещата.Реал ни надиграха и във двата мача,и заслужено спечелиха купата.Какво да кажа за барса,със това ръководство,със този тренйор и със тази политика която изповядва ръководството нищо хубаво не ни очаква.

djarata
17.08.2017 02:47

Голяма емоция е да видиш как любимият ти отбор ,печели трофей в своя храм с/у вечния съперник!HALA MADRID!

djarata
17.08.2017 02:40

Имах удоволствието да гледам на живо мача!Няма такава тръпка и адреналин.Асенсио Матадор!Честита купана вс истински мадридисти!

haldir
17.08.2017 02:28

Честита ни поредна купа!!!!По-жалка Барса много отдавна не бях гледал , ръководството им трябва доста да се постараят за да изградят отново голям отбор.Въпреки , че още първото всичко беше решено , много ме издразни начина по който играхме второто.Съвсем спокойно можеше да си вкараме още някой друг гол.Ако Барса бяха в нашето положение щяха да ни треснат една 5-ца , просто нямаше да спрът да играят.Жалко е че второто мача се доиграваше.Но най-важното е че победихме и то с великолепна игра.Асенсио и Ковачич са просто уникални , дано да ги задържим!!!

sviliev
17.08.2017 02:24

Не виждам защо трябваше да им позволяваме да си разиграват коня през втората част. Не е необходимо да им повдигаме самочувствието. След толкова спечелени трофеи от тяхна страна в последните 10 г., сега е наш ред. Модрич едно вярно отиграване нямаше след почивката. Не бива да си позволяваме да играем толкова отпуснато. А и като се има предвид, че те нас никога не ни жалят...ние винаги сме много милостиви, но шестица на "Бенабеу" и петица на Кампа не се забравят току-така. Иначе през първото полувреме бяхме пълни господари, а и в момента определено имаме по-класният състав. Дано обаче да не се главозамаем, играчите трябва да са скромни и да продължават по същия начин. Трябва да се спечели Ла Лига и този сезон.

mitko1010
17.08.2017 14:07

И аз се замислих защо Реал не иска да напише хубав резултат на Барселона, но отговорът е ясен – на моменти държанието на нашите играчи си беше чисто аристократично. Някои отигравания бяха за публиката, която засипваше футболистите в бяло с аплаузи и бурни възгласи. Като цяло, за публиката си бяха някои отигравания, можем сериозно да ги отнесем, но просто не искахме да го направим. Няма значение, важен е резултатът, а той е важен. А и 5-1 общ резултат е много сериозен.

sviliev
17.08.2017 02:34

Ако не бяхме инкасирали загуби от тях с 0-4, 0-5 и 2-6, нямаше да се издразня особено. За трети или четвърти път в последните 10 г. просто не желаем да ги качим на резултат. Байерн, ако бяха на наше място, щяха да ги отнесат, те не прощават. Едно време с 8-9 удара им вкараха 7 гола...
Винаги съм казвал, че Барселона и Левски си приличат. Ето и още един параграф - всеки път биват пощадени от ЦСКА и Реал, докато обратното не е в сила. Това просто го вметвам като странично наблюдение :)

haldir
17.08.2017 02:29

А така още един на моето мнение , че не трябваше да се отпускаме!!! :)

Parisian
17.08.2017 01:54

Честито на Реал колкото до Барса Бербатов изглежда добър пред Паулинката.

MaLkO_LuD94
17.08.2017 01:53

Честито на Реал заслужен трофей :) Може би 5-1 е прекалено много с оглед на показаното в 2-та мача но в крайна сметка това не е толкова важно по-важното е играта която нямаме :) Извадихте късмет за Суперкупата но за първенството сме с Паулиньо а може и с още някой ( ТУРИСТиньо ) така че стискайте гъзерете ;д

RMCF_1902
17.08.2017 01:49

Честито, мадридисти! Напълно заслужен трофей с оглед на показанота в двата мача.

MaLkO_LuD94
17.08.2017 01:37

Ракитич колко е комичен 10 пъти губи топката по един и същ начин

MaLkO_LuD94
17.08.2017 01:11

Дори когато Байерн ни разгроми не сме били толкова зле защита нямаме халфовата ни линия е по-зле от защитата Меси отива да вземе топката от Пике за да ни прави играта трагедия

MaLkO_LuD94
17.08.2017 01:00

Усеща се липсата на Паулиньо ;) Андре Гомеш много добър очаквам второто Алкасер и Деулофеу да заменят Суарес и Меси и ги почваме ;)

RMCF_1902
17.08.2017 00:54

Колкото до нашия отбор, за мен Бейл няма място в титулярния състав.Трябва или да се продаде на Юнайтед, или да стои в Реал, но само и единствено като резерва на Асенсио.

stefanBG111
17.08.2017 00:53

Колкото и да плюят някои наши фенове Реал, това е най-добрият отбор в света и аз лично не виждам кой може да го спре в момента. Дават шанс на млади момчета, Браво за което на Зидан, а ние купуваме дърво за 40 млн. С това ръководство нищо добро не ни чака. Цяло лято спаха с трансферите и сега след като продадоха Неймар, решиха че им трябват нови играчи. Коутиньо и Дембеле са страхотни играчи, но не постъпват коректно спрямо клубовете си, не показват нужното уважение. В момента единствено милионите си заслужават Меси и Роналдо, играчи с един силен сезон вече струват 200 млн.

RMCF_1902
17.08.2017 00:49

Халфовата линия на Барселона е изключително слаба.За мен лично проблема им не е напускането на Неймар,а в това, че всички халфове освен Иниеста не стават дори и за един средняшки отбор.

RMCF_1902
17.08.2017 01:02

Мен лично този трансфер на Паулиньо ме стъписа.Този пич е доста по-подходящ за Цска и Левски от колкото за Барса.

stefanBG111
17.08.2017 00:58

Докато взимаме играчи като Паулиньо на космически цени така ще е. Потъпкаме играчи като Аленя, Роберто, Денис Суарез, Рафиня, Сампер, които чакат своя шанс. Вие в момента играете страхотно и разчитате на млади момчета като Асенсио и Васкез, Поздравления за което.

MaLkO_LuD94
17.08.2017 00:06

Този Асенсио има голямо бъдеще много я бара за съжаление надушвам разгром дано не греша и не зягубим с повече от 2 гола :)

Georgi.Ilinov
16.08.2017 23:58

Продължавам да твърдя,че Валверде е изключително слаб тренйор.Какъв е този състав?Защо ще пуска мас

Georgi.Ilinov
17.08.2017 00:01

Защо ще пуска мас4ерано и гомеш,като имаме семедо и деулофео,или алкасер.

sviliev
16.08.2017 23:45

Валверде е наситил средната линия, Барса има повече хора там, това е притеснително. Зидан очевидно ще изчаква, което е разбираемо, като най-вероятно ще се разчита основно на включванията на Марсело и Карвахал напред. Смятам, че при тази наситена средна линия на каталунците, липсата на Иско ще се усети. Да видим.

RMCF_1902
17.08.2017 00:58

То само Модрич стига да надиграе цялата тази халфова линия на Барса без Иниеста.

MaLkO_LuD94
16.08.2017 23:39

Жалко ако играеше Паулиньо взимахме суперкупата без проблем сега ще е трудно ;)