Вратар на Локо Пловдив премина в Киево

10:43
Вратар на Локо Пловдив премина в Киево

Локомотив Пловдив осъществи втори силен трансфер на талант от школата в рамките на това лято.


17-годишният вратар Стефан Дафовски се присъедини към тима от Серия А Киево Верона. Роденият през 2000 г. пловдивчанин ще тренира с първия отбор на Киево през следващата година и ще пази за състава до 20 години, наричан Примавера. Първият официален мач на Стефан Дафовски ще бъде срещу Лацио като гост на 9 септември.


Стражът преминава като аматьор от Локомотив в Киево, като сега италианците ще платят малка сума. През 2018 година, когато талантливият вратар навърши пълнолетие, двата клуба ще дискутират пълната трансферна сума. Той ще живее и ще се храни в общежитието на школата на Киево Верона. До привличането на футболиста се стигна след успешни проби в началото на този месец, когато Дафовски се представи не само на високо ниво с юношите, но и след три дни беше привикан да тренира с мъжете на Киево.


"Много съм щастлив за Стефан и неговото преминаване в Киево, защото това е много добра възможност. Той има качествата, потенциала и силната психика, за да успее в италианския футбол. Сега трябва просто да го покаже, топката е в неговите ръце", заяви мениджърът Антъни Раво.


"Също така искам да благодаря на ръководството на Локомотив, които осъзнават възможността един техен продукт да се докосне до тренировките и мачовете в едно от петте най-силни първенства в Европа. От друга страна, това е добра реклама за школата на Локомотив", каза още агентът, цитиран от "Тема спорт".


Дафовски е вторият талант от школата на черно-белите, който заминава за Западна Европа това лято. През юли към школата на Шефилд Уензди се присъедини нападателят от набор 2001 Ияд Хамуд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация