Реал продава Асенсио, ако някой предложи... 500 милиона евро

11:41
Реал продава Асенсио, ако някой предложи... 500 милиона евро

Реал Мадрид има намерение да увеличи още повече освобождаващата клауза в договора на Марко Асенсио. Атакуващият футболист грее все по-ярко с екипа на „белия балет”, а вестник „Марка” научи какви са сумите в договора му, които интересуват потенциалните купувачи.

 

Президентът на Реал Флорентино Перес си е поставил като лична цел да задържи на всяка цена 21-годишния талант, който избухна с два изключителни гола в мачовете срещу Барселона за Суперкупата на Испания. Строителният предприемач счита роденият в Палма де Майорка играч за бъдещето пред „лос бланкос” и затова има ясна представа как да отбие потенциалните атаки.


Миналата година Асенсио подписа нов договор с Реал до 2022 година, а освобождаващата клауза в него възлиза на 350 милиона евро. Предвид демонстрираните от Пари Сен Жермен финансови мускули с привличането на Неймар за 222 милиона, явно сегашната откупна сума не успокоява Перес. Той е решил да постави Асенсио на едно равнище с играчи като Тони Кроос, Лука Модрич и новото попълнение Дани Себайос, като фиксира освобождаващата клауза на 500 милиона евро. Така единствените играчи на Реал, които се котират по-високо в това отношение, са Иско (700 милиона евро) и триото Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл (всеки от тях е оценен на по 1 милиард евро).

 

Естествено, увеличаването на клаузата по договора на Асенсио ще бъде свързано и със значителен ръст в заплатата му. Тя ще скочи от 3,5 милиона на 4,5 милиона евро годишно. Това значи, че тя ще е четири пъти по-висока от тази, която фигурираше в първия му контракт с Реал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
19.08.2017 15:28

ХАХАХХАХАххХАХхахАхАХхах. Ах не се бях смял така от много време. БЛАГОДАРЯ!