Класика за Дортмунд над Волфсбург (видео)

18:50
Класика за Дортмунд над Волфсбург (видео)

На старта на сезона в Бундеслигата Борусия Дортмунд разгроми Волфсбург с 3:0 като гости и демонстрираха, че се намират в добра форма. Кристиан Пулишич и Марк Бартра вкараха два бързи гола в рамките на пет минути през първото полувреме, а след час игра Пиер-Емерик Обамеянг сложи преждевременна точка на битката с трето попадение.

Отборът от Дортмунд се възползва от пасивните си домакини и в 22-ата минута Пулишич вкара първия гол с удар по диагонала. След още пет Барта удвои с прекрасно изпълнение, нетипично за защитник като него. Останаха съмнения за засада на испанския защитник при паса към него и се наложи ситуацията да бъде разглеждана чрез новата видеотехнология. Проблем с камерата на линията на засадата обаче не позволи на съдиите в специалния офис в Кьолн да се произнесат, но в крайна сметка попадението беше зачетено по решение на главния рефер. Иначе Бартра посвети гола на жертвите от атентата в родната му Барселона. 

Солидният аванс не провокира ответен отговор у играчите на Волфсбург и те останаха само свидетели на случващото се на терена. Така те изгледаха как в 60-ата минута Обамеянг прави 3:0 след прострелно центриране на Пулишич.

До края на мача Марио Гомес пропусна две възможности за вълците, а веднъж и негов изстрел в мрежата правилно не беше признат като гол заради засада.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация