Ливърпул записа първа победа на "Анфийлд" (видео)

18:59
Ливърпул записа първа победа на "Анфийлд" (видео)

Ливърпул победи у дома Кристъл Палас в мач от 2-рия кръг на английската Висша лига. Двубоят на "Анфийлд" приключи при резултат 1:0 за състава на Юрген Клоп.

Домакините бяха доста по-активни през първата част, като най-добрите атаки на мърсисайдци се развиваха по левия фланг, където много енергично действаше дебютантът Робъртсън. Милнър, Матип и Мане обаче пропуснаха добри ситуации, а силен удар на Фирмино бе спасен. В края на полувремето пък Миньоле боксира силен изстрел на Пънчиън от далечна дистанция.

В 56-ата минута шут на Вайналдум от въздуха бе спасен от Хенеси, а само минута след гостите пропуснаха най-добрата си възможност до момента. Лофтъс-Чийк успя да премине покрай Клаван, след което намери Бентеке, който стреля от няколко метра, но над вратата. Мърсисайдци отговориха с опасен изстрел на Фирмино, но топката профуча встрани от целта. Хенеси пък изби добър удар на Хендерсън. В 61-вата минута Мохамед Салах се появи в игра, заменяйки Стъридж. Десетина минути след това Клоп включи и Доминик Соланке. Това веднага даде резултат и в 73-ата минута Ливърпул поведе. Робъртсън отново атакува, но Миливоевич овладя топката на границата на наказателното поле. Там обаче Соланке притисна играча на Палас и последният загуби топката, която след рикошет се озова на пътя на Мане. Нападателят стреля технично покрай Хенеси за 1:0.

В 82-рата минута Салах пропусна да удвои, след като засече с глава центриране на Гомес, но прати топката в ръцете на стража на гостите. Три минути преди края Хенеси спаси с крак много опасен удар на Соланке отблизо, а малко след това вратарят изби и изстрел на Робъртсън. В добавеното време Хенеси за пореден път спаси отбора си, този път след шут на Салах.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация