Арсенал стъпи на криво (видео)

21:35
Арсенал стъпи на криво (видео)

Арсенал загуби с 0:1 гостуването си на Стоук Сити. Единственото попадение реализира дебютантът Хесе Родригес, който бе привлечен от ПСЖ преди няколко дни. Испанецът изигра отличен мач и се разписа в началото на второто полувреме.

Отборът на Марк Хюз започна активно, а новото попълнение Хесе стартира отлично. Той бе изведен от Флетчър в четвъртата минута, преодоля Мустафи, но Петър Чех излезе и блокира удара му. 

След отличното начало на домакините Арсенал изравни играта и започна да играе повече с топката. Отлично разиграване след четвърт час игра изведе Белерин в наказателното поле, но защитата на съперника успя да се справи. Малко по-късно удар на Уелбек бе спасен от Бътланд. Отговорът на Стоук бе прекрасна контраатака, като отново Хесе се отличи. Испанецът проби през четирима играчи на лондончани и върна към Чупо-Мотинг, но изстрелът бе слаб и не затрудни Чех.

В средата на първото полувреме Шакири напусна терена поради контузия и на негово място влезе Берахино. Арсенал пък имаше възможност да открие резултата в 28-ата минута. Центриране на Йозил на далечната греда намери Рамзи, но Бътланд успя да блокира удара. Стоук отговори с удар с глава на Шоукрос, който от добра позиция насочи топката неточно. 

Силен дъжд затрудняваше играчите към края на полувремето. Той обаче не можеше да спре Джо Алън. Уелсецът бе изведен в добра позиция, но Чех излезе и го накара да се отдалечи от наказателното поле, а след това ударът му бе блокиран.

Стоук успя да поведе в самото начало на втората част. При своя дебют Хесе откри резултата. Той получи подаване от Берахино в наказателното поле и с хубав удар прати топката покрай Чех.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари