Тотнъм надигра Челси, но загуби лондонското дерби (видео)

19:54
Тотнъм надигра Челси, но загуби лондонското дерби (видео)

Отборът на Челси спечели лондонското дерби с Тотнъм с 2:1, благодарение на два гола на крайния защитник Маркос Алонсо.

Двубоят се игра на „Уембли“, където „шпорите“ ще домакинстват през този сезон, а двата тима влязоха с коренно различно настроение в срещата. Шампионите започнаха шокиращо сезона и загубиха у дома от Бърнли с 2:3 в първия кръг, докато възпитаниците на Маурисио Почетино записаха убедителен успех над Нюкасъл с 2:0.

Срещата започна равностойно, като постепенно домакините наложиха лек териториален превес, но „сините“ бяха по-опасни в атака. Ключовият момент от първата част дойде в 24-та минута, когато Маркос Алонсо изпълни брилянтно свободен удар и не остави никакви шансове на Юго Лорис за 1:0. Вицешампионите реагираха като попарени и натиснаха, но пропуснаха няколко добри положения, като на няколко пъти бяха спрени от Тибо Куртоа, а изстрел на Хари Кейн срещна гредата.

След почивката момчетата на Антонио Конте се защитаваха умело и не позволяваха на съперника да създава опасности пред вратата на Куртоа. „Сините“ бяха опасни на контраатака, като удар на Вилиан срещна гредата. В 79-та минута Миши Батшуай влезе в игра и само три минути по-късно се отбеляза автогол след центриране на Кристиан Ериксен. По всичко изглеждаше, че двата тима ще си разделят точките, но две минути преди края на редовното време Алонсо отново се разписа след подаване на Педро Родригес, с което оформи крайното 2:1.

По този начин шампионите записаха първа победа за новия сезон, докато Тотнъм не издържа първия голям тест през кампанията.

Тотнъм - Челси 1:2

0:1 Маркос Алонсо '24

1:1 Миши Батшуай (автогол) '82

1:2 Маркос Алонсо '88

Състави:

Тотнъм - Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Дейвис, Уаняма, Дембеле, Дайър, Ериксен, Али, Кейн 

Челси - Куртоа, Кристенсен, Рюдигер, Луис, Аспиликуета, Алонсо, Моузес, Канте, Бакайоко, Вилиан, Мората

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Amateur1878
21.08.2017 11:02

Не че нещо, но заглавието си е много точно. Тотнъм тотално надиграха Челси, но геният на Конте си каза думата. Така се печелят тегави мачове. Въпреки пъненето, Тотъм дори и гол не успяха да вкарат :)

darklight
20.08.2017 19:51

Алонсо - man of the match.

sensea
20.08.2017 20:25

Честито ! Започнахме ги! Азар доста ни липсва , а и ни трябва доста време за да се сработят новите така ,че да играем като миналогодишния отбор.

Onzo_Revival
20.08.2017 19:54

Алонсо още миналата година доказа, че си е топ играч. Не разбирам само защо някои хора продължиха да му търсят по-"класни" заместници. Ако не се лъжа 5-6 гола вкара миналата година, а сега започва с 2 и то срещу Тотнъм. В защита също е много стабилен. Много ценен играч. Виж, за Моузеш не съм много сигурен.