Барса с резонна победа на старта на Ла Лига (видео)

23:29
Барса с резонна победа на старта на Ла Лига (видео)

Отборът на Барселона не допусна изненада на старта на Примера и надигра с 2:0 гостуващия Бетис. Автогол на Тошка (37) и попадение на Сержи Роберто (39) материализираха превъзходството на каталунците. Лионел Меси нацели три греди и нямаше късмет да вкара своя гол номер 350 в Ла Лига.

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите от атентатите в Барселона и като цяло целият мач протече под знака на трагедията. Домакините започнаха амбицирано, за да се реваншират частично за загубите от Реал Мадрид. В третата минута Сержи Роберто подаде отляво към Жерард Деулофеу, който не уцели вратата от прекрасна позиция - около 12 метра почти фронтално. Минута по-късно Лео Меси овладя топката на границата на наказателното поле и технично завъртя кълбото към далечния горен ъгъл, ала не беше достатъчно прецизен. 

В 14-ата Ла Пулга отправи опасен шут от пряк свободен - топката прескочи стената, но се оказа и с малко по-висока от необходимото. В 17-ата севилци сгрешиха при изнасянето, Меси хитро изведе Деулофеу, който не се подготви добре за удара и беше блокиран. В 25-ата Меси и Серхио Бускетс разиграха добре пред наказателното поле, а аржентинецът получи шанс да стреля от 17 метра, завъртя елегантно топката към десния ъгъл и кълбото сякаш наистина облиза гредата. 

В 28-ата Серхио Леон беше намерен с дълга топка в наказателното поле, но Самюел Юмтити и Масчерано се справиха благодарение и на подхлъзване на нападателя. В 34-ата след пробив на Нелсон Семедо Деулофеу рязко дръпна в наказателното поле и центрира прострелно - вратарят Антонио Адан се справи. В 35-ата Меси фалцира топката от пряк свободен удар, но нямаше късмет и нацели странична греда.

В 37-ата каталунците стигнаха до гол. Геният от Росарио се сдоби с пространство пред наказателното поле, подаде надясно към Деулофеу, който центрира към аржентинеца, топката се отклони от крака на Тошка, а Лео сякаш не докосна кълбото и то влетя в далечния долен ъгъл - 1:0. Минута по-късно Серхио Леон загърби Масчерано и изскочи очи в очи с Марк-Андре тер Стеген, но секунда преди да стреля аржентинецът протегна крак и попречи на нападателя. При ответната атака Деулофеу се отличи с нова асистенция, а този път Сержи Роберто беше абсолютно сам на точката на дузпата и с лекота направи 2:0.

Второто полувреме премина на по-ниско темпо. Момчетата на Ернесто Валверде действаха хаотично, щом доближаваха вратата на Адан. Меси, Деулофеу и Алкасер трудно намираха общ език. В 60-ата Меси видя пролука и шутира от 15 метра към близкия ъгъл и топката се отклони от гредата. В 69-ата Сержи Роберто действа разсеяно и подари топката на Нахуел, който не намери добро продължение, шутирайки от 20 метра покрай гредата. В 71-ата Меси реши да завърти топката към горния далечен ъгъл вместо да центрира от пряк свободен удар. Топката прелетя изключително опасно, но не попадна в мрежата на гостите. 

В 74-ата мозъкът на барселонци с номер 10 на гърба изведе Алейш Видал сам срещу вратаря. Резервният футболист реши да финтира и беше надигран. В 81-ата Меси за трети път разтресе вратата с шут в гредата. Този път Лео заложи изключително на силата, потърси попадение в близкия горен ъгъл, вратарят нямаше шанс да реагира, но топката не пожела да влезе. Минута по-късно аржентинецът пропусна да вкара и с глава. В 88-ата Фабиан Руис не успя да се разпише за Баломпие, след като резервата Люка Дин му подари страхотна възможност.


|HD| Barcelona vs Real Betis 2-0 - Highlights... by RussellLerman

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация