Ливърпул прегази Арсенал на "Анфийлд" (видео)

17:33
Ливърпул прегази Арсенал на "Анфийлд" (видео)

Ливърпул победи категорично  Арсенал като домакин в най-интересния сблъсък от третия кръг на шампионата. Двубоят на "Анфийлд" приключи при резултат 4:0 за състава на Юрген Клоп.

Въпреки че отново бяха без голямата си звезда Филипе Коутиньо, играчите на Юрген Клоп изнесоха истински футболен рецитал на своя съперник, като победата им спокойното можеше да е още по-изразителна.

Роберто Фирмино откри резултата още в 17-ата минута, засичайки с глава центриране отдясно на Джоузеф Гомес. Мърсисайдци продължиха да доминират и логичното се случи в 40-ата минута, когато Садио Мане удвои, завършвайки отлична контраатака на своя тим. Сенегалският нападател получи подаване от Фирмино, напредна в наказателното поле на лондончани, финтира бранител и с много техничен удар изпрати топката в мрежата на Петер Чех за 2:0.

Ситуацията на терена не се промени и след почивката – Ливърпул не спираше да атакува, докато играчите на Арсенал така и не можеха да намерят верния ритъм в играта си. В 57-ата минута новото попълнение на домакините Мохамед Салах ознаменува доброто си представяне в днешния мач с гол. При една от поредните контри на мърсисайдци, египетският национал се озова очи в очи с Чех и безпроблемно го преодоля, за да направи преднината на своя тим класическа.

Отново Салах бе замесен и при четвъртото попадение на червените в 78-ата минута. Бившият футболист на Рома центрира отляво в наказателното поле към току-що влезлия като резерва Даниел Стъридж, който с глава оформи крайното 4:0 в полза на Ливърпул.

Убедителната победа изстреля тима на Юрген Клоп до втората позиция в класирането със 7 точки, докато след втората си поредна загуба Арсенал е 16-и с 3 пункта.

Стартови състви:

Ливърпул: Кариус, Гомес, Матип, Ловрен, Морено, Хендерсън, Джан, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино 

Арсенал: Чех, Косиелни, Холдинг, Монреал, Белерин, Рамзи, Окслейд-Чембърлейн, Джака, Йозил, Уелбек, Санчес

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
28.08.2017 08:17

Нещата в защита за Арсенал са трагични. Реално Венгер извади късмет преди 15 години когато беше взел както винаги много французи в отбора, че Франция тогава имаше силно поколение. След Анри, Пирес и Галас нещата бавно, сезон след сезон ставаха все по-зле. Сегашните франсета в Арсенал са жива мъка. До края на август са нужни 3 нови попълнения и понеже АБСОЛЮТНО всяка година отново и отново се повтаря един и стщ сценарии, а именно - сезона започва и Венгер се сеща че отбора е, се втурва да купува играчи и с триста мъки и много пари взима някой друг играч и още двама слабаци. Сега обаче тези двама слабаци няма да го задържат на поста, а пазара е такъв че трябва да се бръкне за трима класни поне с 150 мил. евро, а може и повече! Ето какво направиха Милан този сезон, за добри пари спрямо стандартите купиха маса силни играчи и точно това трябваше да свърши Венгер. В сегашното положение единствено Санчез е класа и миналия сезон ги спаси да не са още по-назад, даже ако се види статистиката би следвало той да е играч на сезона, но явно практиката е това да е футболист на шампиона. Лаказет ок, но големия въпрос е какво де случва в защита за Арсенал, защото сегашната е на ниво Суонзи!?

Ordinary
27.08.2017 23:59

Жив и здрав да е Венгер и дано води Арсенал още дълги години !

Bitten
27.08.2017 22:38

Венгер трябва да остане поне до 19-тия мач, за да може всеки един отбор да поблажни поне веднъж. Иначе няма да е честно.

Amateur1878
27.08.2017 20:03

Лично според мен, Венгер ще бъде уволнен до края на септември.

sakata_97
27.08.2017 20:01

Това гнусно и жалко ръководство заедно със този измекяр Венгер заслужат да бъдат обесени със въже насред Лондон,положение при Арсенал е страшно,този сезон борбата ще е за 8-9 място,не ни виждам по-напред със този жалък треньор и със тези безхарактерни играчи

haldir
27.08.2017 22:47

Имате доста добри и класни играчи.Според мен проблема е , че и те вече нямат доверие във Венгер.Може и някои от тях да играят нарочно така с цел да го махнат!

darklight
27.08.2017 19:33

Доживотен договор за Венгер. Няма по-голям комик от него.