Гришо с лекота се класира за 2-ри кръг на US Open

22:55
Гришо с лекота се класира за 2-ри кръг на US Open

Григор Димитров пречупи сравнително лесно съпротивата на чешкия квалификант Вацлав Шафранек и се класира за втори кръг на Откритото първенство на Щатите след чиста победа. Първата ни ракета спечели мача с 6-1, 6-4, 6-2 и очаква следващия си съперник.

В първия сет Шафранек успя да спечели само стартовото си подаване, след което Гришо взе нещата в свои ръце и направи серия от пет поредни гейма, за да затвори частта само за 22 минути.

В началото на втория сет 23-годишният чех поведе с 1-0 и спря серията на българина, който обаче направи пробив в третия гейм, а после го затвърди за 3-1. В осмия гейм пред Шафранек се откри първи шанс за пробив в мача, но Димитров спаси брейкбола и не допусна да бъде изваден от ритъм. Вторият сет бе по-равностоен, но единствената грешка на чеха на сервиса му бе достатъчна за абсолютния фаворит в двубоя Григор Димитров да поведе с 2-0. 

ретият сет започна интересно с маратонски и атрактивен 11-минутен първи гейм, в който Шафранек подаваше и с много мъки успя да вземе сервиса си. Гришо изравни набързо, а в третия гейм реализира пробив за 2:1. До края на сета деветия в света българин не даде много шансове на чеха и записа чиста победа. За 210-ия в света Шафранек това бе първо участие в основната схема на Ю Ес Оупън и въобще в турнири от Големия шлем.


Поставеният под №7 Григор играе за седми път в Ню Йорк, а върховото му постижение е достигане до четвърти кръг през сезоните 2014 и 2016. Негов съперник във втори кръг на тазгодишното издание ще бъде победителят от мача между британеца от словенски произход Аляж Бедене и руснака Андрей Рубльов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация