Антъни Иванов: Надявам се да постигна още по-големи успехи

14:04
Антъни Иванов: Надявам се да постигна още по-големи успехи

“Благодаря за наградата. Надявам се да продължаваме да работим в правилната посока и да постигаме все по-големи успехи”, това заяви голямата ни надежда в българското плуване Антъни Иванов.

Той бе избран за спортист № 1 на месец юли в традиционната анкета на Пресклуб "България", след като само преди месец успя да се класира за финала на 200 метра бътерфлай на Световното за мъже, а впоследствие 18-годишният плувец добави към това и бронзов медал от планетарния шампионат за юноши и девойки в Индианаполис.

Иванов не пропусна да коментира и изключителната победа на националния ни отбор над Швеция с 3:2. „Гледах мача и много се радвам, че падна прокобата. Играхме много добре и смятам, че заслужихме победата. Щастлив съм, че присъствах на срещата“, сподели той.

„На нито едно от двете състезания не съм изпитвал притеснение. На Световното за юноши не бях в толкова добра форма, но не съм имал психически проблем и в двете надпревари.

Все още не съм избрал университет, но със сигурност ще продължа обучението си в САЩ. Говорил съм треньорите на няколко големи университета, от които се интересувам, но предстои да обсъдя със семейството ми и треньора за точното място, което ще избера“, сподели плувецът.

„Няма да участваме в международни състезания до края на годината. Ще завършим с нашия шампионат и основната част от подготовката ни ще бъде през следващата година“, съобщи личният треньор на Антъни Николай Вакареев, който пък бе избран за треньор на месец юли.

„Основна цел ще ни бъде Еропейското първенство за мъже и жени, което ще бъде през август в Шотландия . Надяваме на добро представяне и да вземем медал“, категоричен бе Вакареев.

„Всеки един състезател, който се готви и има някакви цели, неминуемо достига до високите върхове“, заяви генералният секретар на БФПлувни спортове Таня Богомилова.

„За наша радост Антъни има много високи цели и му пожелавам да ги изпълни. Радвам се, че той взе тези медали и разбра, че вече е в елита. Това не му дава право да се отпуска и трябва да върви само нагоре.

Убедена съм, че ще има леки спадове в своите резултати, защото не може постоянно да си във върхова форма. Това не трябва да го отчайва. Знам го от личен опит и той просто трябва да си гони крайната цел, която аз знам, че ще постигне“, коментира олимпийската ни шампионка от Сеул 1988 г.

„Трябва да минеш през всичките тези перипетии, за да разбереш, че има върхове, но има и падения. Трябва обаче да станеш, да продължиш и просто да не се отказваш“, сподели Богомилова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация