Ансамбълът в силна позиция за медал след двете съчетания

19:33
Ансамбълът в силна позиция за медал след двете съчетания

Националният ансамбъл на България се представи отлично в многобоя на Световното първенство в Пезаро, Италия и има добри шансове да спечели медал от шампионата.

Възпитаничките на Весела Димитрова водят в класирането след завъртането на 14-те отбора от Група А с общ резултат 36.950. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова. Лаура Траатс, Елена Бинева бяха страхотни в съчетанието с пет обръча, за което получиха 18.650 точки, а след това се представиха повече от солидно и на ленти и въжета, въпреки че допуснаха една грешка, като в крайна сметка бяха оценени с 18.300. По този начин те оглавиха Група А пред ансамблите на Япония (18.650) и Италия (18.625).

По-късно тази вечер предстои въртенето на ансамблите от Група В, където са отборите на Русия, Украйна и Беларус. След пълното завъртане в Група В ще стане ясно и крайното класиране на българския ансамбъл. Със силното си представяне днес родните грации със сигурност ще намерят място и във финалите на отделните уреди, които ще се проведат утре.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация